1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Valgamaa aasta õpetajaks valiti Eve-Mall Kirt
Valgamaa aasta õpetajaks valiti Eve-Mall Kirt

Valgamaa aasta õpetajaks valiti Eve-Mall Kirt

Valgamaa aasta õpetajaks valiti Valga põhikooli klassijuhataja Eve-Mall Kirt, kes on ka eesti keele ja kirjanduse õpetaja.

Õpetaja Eve-Mall Kirt on väga hinnatud ja toimekas klassijuhataja. Tema endised õpilased mäletavad, et ta nägi nendega palju vaeva, et neist sirguksid head ja toredad inimesed. “Ta aitas alati, kui oli mure. Eve-Mall soovis, et klass saaks omavahel hästi läbi ja poleks kiusamist. Ta on väga sõbralik, abivalmis, järjekindel ja põhjalik,” meenutavad endised õpilased.

Kirt väärtustab endiste õpilaste sõnul kohalikke sündmusi, tutvustades tundides Valgas toimuvaid kultuuri- ja spordiüritusi. Ta teab ja tunnustab iga oma õpilase tegemisi ja edusamme. Ta on õpilaste sõnul suheldes aus, kuid samas delikaatne ja väga hea huumorisoonega.

Täiskasvanud õppija nädala raames tunnustati ka maakonna parimaid täiskasvanud õppijaid. Valgamaa aasta õppija on Lüllemäelt pärit Merike Mõttus, kes on omandanud muusikateraapiateadmised Tallinna Muusika- ja Teatriakadeemias. Muusikateraapia oli Mõttust juba tükk aega huvitanud. Seega otsustas naine alustada algkursusega. Seal hakkas teema Merikest veel rohkem huvitama ja ta otsustas kandideerida põhikursusele, kuhu ta ka sai. Õpingud akadeemias kestsid kolm aastat.

Aasta õppija ise räägib järgnevat: “Õpingud andsid mulle väga palju. Kõigepealt sain tegeleda enda ja oma n-ö probleemidega. Sain teadmisi just erivajadustega lastega tööks. Läbi muusika on võimalik jõuda kõikide lasteni ja ka täiskasvanuteni. Ma sain väga palju toredaid kaaslasi. Meil on praegu tore Tartu rakuke, kellega käime regulaarselt koos.”

Head Uudised GoodNews