1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Valgamaa Kutseõppekeskuse meistrid tõid suurvõistluselt kolm poodiumikohta
Valgamaa Kutseõppekeskuse meistrid tõid suurvõistluselt kolm poodiumikohta

Valgamaa Kutseõppekeskuse meistrid tõid suurvõistluselt kolm poodiumikohta

Nädalavahetusel Tartus toimunud lihaküpsetamisvõistlusel „Suur sigadus“ saavutas Valgamaa Kutseõppekeskuse meeskond Piiripealsed kolm poodiumikohta, tuues koju nii kulla, hõbeda kui pronksi tiitli.

„Tegemist on iga-aastase suure lihaküpsetamisvõistlusega, mis tänavu toimus juba 22. korda. Võistlus on nii Eestis kui Euroopas ainulaadne, sest võisteldakse terve sea küpsetamises, seejuures annavad kohtunikud punkte kolmes erinevas kategoorias, hinnatakse nii searibi, kastet kui terve küpsetatud sea tulemust,“ selgitas Valgamaa Kutseõppekeskuse õpetaja ja peakokk Erko Ruukel.

Valgamaa Kutseõppekeskust esindas võistlusel meeskond Piiripealsed, kuhu kuuluvad Erko Ruukel, Vidrik Ugur, Siim Villemson, Tiina Oago ja Ivita Ersto. Võistlus kujunes Piirpealsetele äärmiselt edukaks – saavutati koguni kolm poodiumikohta. Searibi kategoorias võitis Piiripealsed esimese auhinna, kastme kategoorias hõbeda ning terve sea eest toodi koju pronksi vääriline tulemus.

„Võistluse asukoht oli suurepärane, meeskonnad võtsid mõõtu Tartus Turu platsil, mis tõmbas ligi palju linnaelanikke ja uudistajaid, kes ka võistlustöid maitsta said. Meie meeskond sai külastajate poolt palju kiidusõnu ja eriti rõõmu valmistas see, et uuriti ka Valgamaa Kutseõppekeskuse õppimisvõimaluste kohta. See on suur asi, kui suudame oma oskusi näidates ka noori inspireerida ja äratada huvi kutsehariduse vastu,“ lisas Erko Ruukel.

See on suur asi, kui suudame oma oskusi näidates ka noori inspireerida ja äratada huvi kutsehariduse vastu.

Valgamaa Kutseõppekeskuse BBQ võistkonnal on tänavu selja taga juba mitu edukat barbecue-võistlust, juunis pälvisid Piiripealsed Grillfest 2024 esikoha ehk Eesti meistritiitli ning noorte võistkond Piiripealsed Junior võitis nii maikuus Valgas toimunud Piirideta BBQ võistluse esikoha kui teise koha Pärnus toimunud Eesti meistrivõistlustel. Viimati võisteldi 16.-17. augustil Vanamõisas toimunud rahvusvahelisel võistlusel „BBQ festival“, kus saavutati 686 punktiga võistkonna senine rekordtulemus.

Head Uudised GoodNews