1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Valgas toimub keskkonnateadlikkuse festivali raames keskkonnateadlik taluturg
Valgas toimub keskkonnateadlikkuse festivali raames keskkonnateadlik taluturg

Valgas toimub keskkonnateadlikkuse festivali raames keskkonnateadlik taluturg

Valga valla keskkonnateadlikkuse festival “Loodus on!” toimub 28. juunist 4. juulini.

Festivalinädala igasse päeva on kavandatud toimuma erinevad õpitoad, teemakohvikud ja loengud, mis keskenduvad tarbimise vähendamisele ja teadlikumate otsuste tegemisele. Õpitakse korrastama ja uuendama kasutatud esemeid, valmistama loodussõbralikke kosmeetikatooteid, räägitakse toidu raiskamise vähendamisest, kodulähedase ja kohaliku toidu tähtsusest ja tervislikkusest, tooraine väärindamisest, kohaliku toidu ringlusest ja traditsioonilisest talutoidust uues võtmes.

Taluturule 4. juulil on oodatud tooteid ja teenuseid tutvustama ja müüma kõik ettevõtted ja õpilasfirmad, kes pakuvad kohalikul eestimaisel toorainel põhinevat sööki ja jooki, mahedalt toodetud kaupa, looduse- ja tervisekaupa, käsitööd, taimi, raamatuid, vanavara ja aiasaadusi.

Samuti on oodatud erinevate põnevate tegevuste pakkujad, kelle teenuse sisu haakub säästva eluviisi, maaläheduse ja loodussõbralikkuse põhimõtetega (loomade vaatlemine, ponisõit, lastega meisterdamine, loodushariduslik tegevus, õpitoad jms). Oma tegemisi on oodatud tutvustama ka turismiettevõtjad, loodusturismi ja kohalike elamuste pakkujad. Laadakoht on kõigile tasuta.

Laadakorraldajad paluvad kõigil kauplejatel läbi mõelda kaupade pakendamine, degustatsioonide korraldamine ja toitlustamine selliselt, et tekiks võimalikult vähe jäätmeid. Palutakse kasutada ümbertöödeldud või biolagunevast materjalist ühekordseid või korduskasutatvaid nõusid, vältida joogikõrsi, minipakendeid ja kilekotte. Kõigil kauplejatel ja teenusepakkujatel on kohustus oma jäätmeid liigiti sorteerida.

Festivali toimumist toetavad Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Valga vald.

Head Uudised GoodNews