1. Avaleht
  2. Loomad
  3. Varjupaigad saatsid sõbrakuul uude koju pea sada kassi
Varjupaigad saatsid sõbrakuul uude koju pea sada kassi

Varjupaigad saatsid sõbrakuul uude koju pea sada kassi

Varjupaikade MTÜ-sse kuuluvad loomade varjupaigad üle Eesti tähistasid sõbrakuud kampaaniaga “Sõpra tunned sabast!”, mille käigus leidis uue kodu kokku 94 kassi.

Varjupaikade MTÜ üldjuhi Triinu Priksi sõnul kutsus juba traditsiooniks saanud kampaania inimesi üles väärtustama suhteid loomadega ja leidma endale varjupaigast kass-sõpru. Iga veebruaris uue kodu leidnud kassiga andis MTÜ kingitusena kaasa transpordiboksi, millega loom varjupaigast turvaliselt koju toimetada.

Eelmisel aastal saatis Varjupaikade MTÜ sõbrakuul turvaliselt koju 69, 2018. aastal 86 ja 2017. aastal 101 kassi. Praegu ootab varjupaikades veebruaris ja märtsi algul lisandunud loomadega uue kodu leidmist veel 288 kassi.

Kõik varjupaigast uude koju saadetavad kassid on vaktsineeritud, kiibistatud ja kui vanus võimaldab, siis ka steriliseeritud või kastreeritud. “Samas soovime alati enne loovutamist veenduda, et lemmiklooma võtmine on läbimõeldud otsus. Meie eesmärk on, et loomad saaksid hooliva kodu kogu eluks,” ütles Priks.

Varjupaikade MTÜ on Eesti suurim kodutute loomadega tegelev organisatsioon, kuhu kuuluvad varjupaigad Läänemaal, Pärnus, Tallinnas, Viljandis, Rakveres, Võrus ja Valgas. Tegutsemisaja jooksul on MTÜ kaudu uue kodu leidnud rohkem kui 13 000 looma.

Head Uudised GoodNews