1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VEET MANO AMETLIK TEADAANNE! Pressinõukogu hinnangul rikkus saade “Kuuuurija” head ajakirjandustava
VEET MANO AMETLIK TEADAANNE! Pressinõukogu hinnangul rikkus saade “Kuuuurija” head ajakirjandustava

VEET MANO AMETLIK TEADAANNE! Pressinõukogu hinnangul rikkus saade “Kuuuurija” head ajakirjandustava

veetmanoPressinõukogu arutas 15. septembril Veet Mano Wannaquoti kaebust TV3 saates „Kuuuurija“ 17. mail 2016 eetris olnud saatelõigu peale ja leidis, et TV3 rikkus head ajakirjandustava. Kaebuse aluseks oli ebaõigete andmete avaldamine ja kaebaja käsitlemine kurjategijana igasuguse õigusliku aluseta.

Pressinõukogu otsustas, et TV3 rikkus 17. mai saates „Kuuuurija“ ajakirjanduseetika koodeksi punkti 4.1., mis näeb ette, et uudised, arvamused ja oletused olgu selgelt eristatavad ning uudismaterjal põhinegu tõestataval ja tõenditega tagatud faktilisel infol. Pressinõukogu hinnangul luuakse kaebaja suhtes saates negatiivne kontekst ja jäetakse mulje, et ta võib olla blogija surmas süüdi. Pressinõukogu leiab, et saates ei ole esitatud ühtegi tõendit, mis kinnitaks, et kaebaja soovitas blogijal lõpetada ravimite võtmise.

“Veet Manole esitatud tõsiste süüdistuste kommenteerimise võimalust talle ei pakutud, seega leiame, et telesaate „Kuuuurija“ tegijad on rängalt eksinud nii Eesti Vabariigi Põhiseaduse kui ka Eesti ajakirjanduseetika koodeksi mitmete punktide vastu,” kirjutatakse Pressinõukogule edastatud Veet Mano avalduses.

Head Uudised GoodNews