1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Vene muuseum kutsub osalema ekskursioonil „Krusenstern 250“
Vene muuseum kutsub osalema ekskursioonil „Krusenstern 250“

Vene muuseum kutsub osalema ekskursioonil „Krusenstern 250“

24. oktoobril on kõik ajaloohuvilised oodatud põnevale ekskursioonile, mis tutvustab legendaarset meresõitjatAdam Johann von Krusensterni, kelle sünnist möödub tänavu 250 aastat.Ekskursioon on osalejatele tasuta.

„Ekskursioonil jalutame läbi vanalinna. Külastame kohti, mis on seotud meie tuntud kaasmaalasega, kes juhtis esimest vene ekspeditsiooni ümber maailma. Saame teada sündmustest ja kohtumistest, mis mõjutasid Krusensterni isiku kujunemist ja tema saatust. Räägime ka 1790. aastal toimunud Revali lahingust, millest Krusenstern isiklikult osa võttis,“ ütles Vene muuseumi pedagoog Julia Kornejeva.

Eestikeelne ekskursioon algab kell 14.00. Üritusele on teretulnud kõik huvilised, kuid kuna kohtade arv on piiratud, tuleb eelnevalt registreerida. Registreerimisvorm on leitav siin. Kui üritus osutub populaarseks, korraldatakse ka täiendavaid ekskursioone. Kõik üritused toimuvad ohutusreegleid järgides, kohapeal jagatakse osalejatele kaitsemaskid.

Ekskursioon viiakse läbi Vene kultuuri linnafestivali raames, mis kestab 12.-25. oktoobrini. Linnafestivali teiste üritustega on võimalik tutvuda siin.

Head Uudised GoodNews