1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Viimsi Muusikakooli noored koguvad kontserdiga toetust lähisuhtevägivalla all kannatanud Viimsi lastele
Viimsi Muusikakooli noored koguvad kontserdiga toetust lähisuhtevägivalla all kannatanud Viimsi lastele

Viimsi Muusikakooli noored koguvad kontserdiga toetust lähisuhtevägivalla all kannatanud Viimsi lastele

12. detsembril kell 19 annavad kultuuri- ja hariduskeskuses Viimsi Artium heategevuskontserdi “Üheskoos” kohaliku muusikakooli keelpilliorkester ja ETV tütarlastekoor. Kontserdiga kogutakse raha lähisuhtevägivallast kannatada saanud laste vaimse tervise taastamise toetuseks.

Esitusele tulevad traditsioonilised jõulu- ja kaunid koorilaulud. Lisaks orkestrile ja koorile on lavale oodata ka üllatusesinejaid. Dirigendid on Edmar Tuul ja Aarne Saluveer. Kontserdile on oodatud kõik, kes soovivad aidata abivajjaid, peavad lugu kaunist muusikast ja soovivad veeta ühe mõnusa õhtu heas seltskonnas.

“Tegemist saab olema hubase kontserdiga, kuhu ootame kõiki pereliikmeid, sõpru ning tuttavaid nii Viimsist kui ka mujalt üle Eesti. Soovime veeta üheskoos mõnusalt aega piparkookide, glögi ja hea muusika saatel ning aidata neid, kes abi vajavad,” lausus Viimsi Muusikakooli direktor ja keelpilliorkestri dirigent Edmar Tuul.

Direktori sõnul on Viimsi Muusikakooli missiooniks anda noortele võimaluse ennast muusika kaudu väljendada ning toetada nende kujunemist mitmekülgseteks ja avara silmaringiga isiksusteks. “Tunnen, et muusikutena on meil privileeg seista sadade ning tuhandete inimeste ees, kes kõik vaatavad ja kuulavad meid. Seda võimalust tuleb kasutada ära millekski suuremaks kui vaid meelelahutuseks. Seetõttu antud kontserdil soovime me avada silmi aga ka ulatada abikäe,” lisas Tuul.

Viimsi sotsiaalvaldkonna abivallavanem Katrin Markii sõnul on selline algatus noorte enda poolt väga oluline. “Lähisuhtevägivald on meie kõigi ühine probleem ja selle probleemi tõsidust tuleb mõista igas kodus, koolis, lasteaias ja töökohal. See, et Viimsi muusikakool on ohvrite toetamise võtnud oma südameasjaks, on suur asi. Viimsi kogukonnale lähevad need teemad korda ja loodan, et selle õhtu toob kokku palju kirglikke muusikasõpru ja abistajaid,” ütles abivallavanem Katrin Markii.

Muusikakooli direktor Edmar Tuul ütleb, et korraldusmeeskond on seadnud eesmärgiks kokku koguda vähemalt 2000 eurot, et sellega aidata noori abivajajaid Viimsi vallas.

Kontserti aitab korraldada ja kogutud annetuse jõudmist abivajajateni koordineerida Lions Club Viimsi Ranna ning Viimsi vallavalitsus.

  • Pileteid kontserdile saab soetada piletitaskust ja kohapealt. Kogutud piletitulu läheb kõik Viimsi laste toetuseks, kelle vaimne tervis vajab lähisuhtevägivalla tõttu taastamist.
Head Uudised GoodNews