1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Viimsis koguneb ligi 700 tehnoloogiahuvilist tüdrukut
Viimsis koguneb ligi 700 tehnoloogiahuvilist tüdrukut

Viimsis koguneb ligi 700 tehnoloogiahuvilist tüdrukut

Sel nädalavahetusel toimub Viimsis tehnoloogiakooli HK Unicorn Squad suvelaager, kuhu sõidab üle Eesti kohale ligi 700 tehnoloogiahuvilist tüdrukut ning 150 juhendajat. Kolme päeva jooksul osalevad tüdrukud IT- ja inseneeriavaldkonna töötubades, mis pakuvad nii uusi teadmisi kui ka toredat ajaveetmist.

Kolme päeva jooksul osalevad tüdrukud IT- ja inseneeriavaldkonna töötubades, mis pakuvad nii uusi teadmisi kui ka toredat ajaveetmist.

Tavapäraselt toimuvad HK Unicorn Squadi tunnid väikestes gruppides erinevates paikades üle Eesti. “Viimsi Koolis toimuv suvelaager on muutunud väga oodatud traditsiooniks, kus tüdrukutel on võimalus kohtuda teiste tehnoloogiakoolis osalejate ehk unicornidega ning üheskoos palju uut ning põnevat avastada,” sõnab HK Unicorn Squadi juht Liis Koser. “Sel aastal saavad osalejad end proovile panna veebitestimise, vektorgraafika loomise, robotite programmeerimise, erinevate tiimiülesannete ja palju muuga.”

Sel aastal saavad osalejad end proovile panna veebitestimise, vektorgraafika loomise, robotite programmeerimise, erinevate tiimiülesannete ja palju muuga.

Õhtuti ootab laagrilisi aga meeleolukas programm, kus on nii tantsimist, matkamist kui ka tipptasemel üllatusesineja. “Üheskoos süüakse ära ka 1500 kaneelisaia, mis kuuluvad alati iga unicornide tunni juurde,” lisab Koser. “Pühapäeval saavad laagrilised aga nautida tõeliste rallidroonide lennukat etteastet – neid uurivad tüdrukud lähemalt gümnaasiumiastmele loodud Unicorn Squad PRO programmis.”

Ettevõtja ja inseneri Taavi Kotka loodud tehnoloogiakooli eesmärgiks on kasvatada tüdrukute seas praktiliste ja põnevate ülesannete abil huvi tehnika, robootika ja loodusteaduste vastu ning suurendada seeläbi tulevikus naiste osakaalu IKT valdkonnas. Kokku on 2018. aastal alguse saanud liikumises osalenud juba ligi 4000 tüdrukut üle Eesti.

Tehnoloogiakooli eesmärgiks on kasvatada tüdrukute seas praktiliste ja põnevate ülesannete abil huvi tehnika, robootika ja loodusteaduste vastu ning suurendada seeläbi tulevikus naiste osakaalu IKT valdkonnas.

  • Suvelaagri toimumisele aitavad kaasa Eesti Teadusagentuur, Selver, A.le Coq ja Zone.ee.
Head Uudised GoodNews