Avaleht Intervjuu Võluv Ketlin Sulli teeb nauditavat muusikat ja kirjutab laulusõnu
Võluv Ketlin Sulli teeb nauditavat muusikat ja kirjutab laulusõnu

Võluv Ketlin Sulli teeb nauditavat muusikat ja kirjutab laulusõnu

Ketlin Sulli
Ketlin Sulli

Viljandi neiu Ketlin Sulli on tuntud Eesti hardstyle muusikastiili austajate hulgas, kuid tema kirjutatud ja lauldud lood panevad muusikakuulajad kõrvupaitavat naudingut tundma suuremalt jaolt välismaistel lavadel ning tantsuklubides. Lauljanna väidab siiski, et päris kindlat muusikastiili tal veel pole ja laulab seega kõike, mis meeldib. Tema kindlaks sooviks on kunagi üks korralik rokklugu ära teha.

Ketlin, aga hardstyle on sinu jaoks siiski midagi lähedasemat?

Olen sellega tegelenud alates 2012. aastast. Veel mõned aastad tagasi hardstyle mulle üldse ei meeldinudki, aga nüüd vastupidi – see on üks mu suurimaid kirgi. Sõbrad olid need, kes mainitud stiili mulle sokutama hakkasid, sest ma ise ei teadnud tol ajal hardstyle´st väga midagi. Alati kui mul vend Headhunterz´i lugusid kuulas, siis mõtlesin, et no mida ta leiab selles lõhkumises! Hardstyle ei ole siiski lihtsalt lõhkumine, vaid on elustiil, mis ei tähenda tingimata narkomuusikat nagu paljud arvavad. Kui tähelepanelikult kuulata, on peaaegu kõikides hardstyle´i lugudes sügav mõte kas loo sõnumis või meloodias eneses.

Minu hardstyle´i teekond algas siis, kui tegin oma esimese üllitise ühe Eesti produtsendiga, kes otsis parasjagu vokalisti ning meie ühised tuttavad palusid mul temaga ühendust võtta ja lugu teha. Kirjutasingi ja tegimegi ära! Ühest loost sai lõpuks mitu ja nii see muusikastiil mulle hinge puges. Esimene lugu, mida kohutavalt nautisin, oli Zatoxi “Opera”. Janno ehk Fireattack viis mind kurssi kõigega, mis hardstyle´i maailmas toimus. Mingi aja pärast hakkasid välismaised artistid ise minu vastu huvi tundma ja koostööd pakkuma. Ausalt öeldes ei tea siiamaani, kuidas nad mu niiviisi avastasid. Olen teinud koostööd selliste nimedega nagu The Vision, Skywex, Hardstyle Rockerz, Hardstyle Maffia, Philippe Rochard, Unishock, Inner Heat ja paljude teistega. Tulekul on lood Rebourne´i ja The Pitcher´iga. Ungari produtsendiga Plesoztan Iztvan olime lausa sel suvel Tre üritusel „Summerjam“ laval koos.

Mis ajast sa laulumaailmas oled olnud ja mida seal ära teinud?

Ketlin Sulli
Ketlin Sulli

Laulma hakkasin siis, kui olin päris väike. Kui õieti mäletan, siis vist lausa 2-aastaselt. Tõsisemalt sellele hakkasin rõhku panema hoopiski 2005. aastal,  kui tutvusin Marco Margnaga, kes mulle ka esimesed stuudiokogemused andis ja minu esimesed raadiolood kirjutas. Keity lugu “Pilkude mäng” võib tänase päevani kuulda Elmari raadios. Hardstyle´i lugudega olen tuntust kogunud välismaal ning neid on mängitud suurüritustel nagu Decibel, Streetparade, Q-Base.

Mis sul praegu käsil on?

Hetkel on käsil päris mitu lugu. Üks neist on Tartu produsendi Anterroga, millele saime just nädalavahetusel video taha. Mitu lugu on  Homeboyga tegemisel ja ka Lauri Siskaga on üks huvitav lugu pooleli. Lauriga olen ma koostööd teinud umbes 6-7 aastat. Meie esimesteks lugudeks olid “Vaba taas” ja “Spring Explosion”. Esialgselt pidime ainult ühe loo koos tegema, aga kuna ühistöö sujus väga hästi, siis teeme lugusid tänase päevani. Ta on väga hea koostööpartner – tark, professionaalne ja kriitiline. Ütleb otse ära, kui olen midagi kas hästi teinud või kui talle miski üldse ei meeldi. Meie kõige tuntumad lood temaga on “Vajan sind” ja “Ära vea mind alt”.

Kas kirjutad ise lauludele sõnu ja mis on su lugude sõnum?

Kirjutan sõnad ise ja tihtipeale jätan loo mõtte kuulajate endi tabada. Enamalt jaolt kirjutatud sõnad on kas enda või mõne lähedase inimese elust ja tunnetest ja mõtetest.

Oma esimesed laulusõnad kirjutasin maal vanaema-vanaisa juures. Võisin olla siis umbes 7-8-aastane. Salvestasin raadiost lood kassetile, seejärel kuulasin ning panin sõnad kirja. Need sõnad, millest aru ei saanud, asendasin enda sõnadega. Ajapikku hakkasin võõrkeelsetele lugudele tegema sõnu juba eesti keeles, millest ühel hetkel oligi välja kujunenud laulude kirjutamine.

Mida laulmine sinu jaoks tähendab?

Laulmine on minu jaoks oma hinge avamine.

Mida sa tahad fännidele öelda?

Mul on väga hea meel, et mul olemas olete. Te kõik olete mulle väga tähtsad ja püsige  lainel, sest varsti saate kuulda mu päris uusi lugusid!

Kes sa oled?

Olen 26-aastane Ketlin, Viljandist pärit laulja ja laulusõnade kirjutaja. Mul on 6-aastane imearmas tütar Eliis, kellele meeldib samuti laulda ning andekas armastav mees Tarmo, kes on tuntud räppar Homeboyna. Tarmoga loome kodus ikka päris palju muusikat ning ta on mulle igati toeks ja abiks.

Tütar Eliis on salvestanud enda esimesed vokaalid Homeboy „Raamatukaaned“ loosse. Ise teen muusikat nii kodu- kui välismaale. Välismaal olen rohkem tuntud hardstyle´i vokalistina.

Kui te pole veel kuulanud Ketlin Sulli hingepuudutavat loomingut, siis siin see on:

Ketlini kõige populaarseimad lood:

Usutles Jüri Kukk

LEAVE YOUR COMMENT

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga