1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Vooremaa töömessil viiakse kokku tööandja ja tööotsija
Vooremaa töömessil viiakse kokku tööandja ja tööotsija

Vooremaa töömessil viiakse kokku tööandja ja tööotsija

Jõgeva kultuurikeskus Foto: Johannes Haav
Jõgeva kultuurikeskus
Foto: Johannes Haav

Töötukassa Jõgevamaa osakond korraldab 7. aprillil Jõgeva kultuurikeskuses kolmandat korda Vooremaa töömessi.

Messi eesmärk on kokku viia tööandja ja tööotsija. Tänavu on Jõgeva linnavalitsus koos kohalike ettevõtjate ja kinnisvarapakkujatega Vooremaa töömessil – anname ülevaate töötamisest, elamisest, tegevustest ja võimalustest Jõgeval.

Töömess on hea võimalus tutvustada kohapeal ettevõtet kui tööandjat, kellel on praegu või tulevikus tööd pakkuda – kandidaatidega saab vahetult suhelda ning leida meeskonda uusi töötajaid. Samuti leiavad tööotsijaid rohkem teavet tööandjatest ja nende pakutavatest ametitest.

Sellel aastal on mõelnud noortele ning kavandatud päeva selliselt, et tegevused ja kohtumised võiksid huvi pakkuda ka neile. Noorele inimesele on Jõgeva hea paik esimeseks töö- ja elukohaks. Jõgeval on soodsad kinnisvara hinnad ning Tartusse ülikooli jõuab rongiga sama kiirelt kui Annelinnast bussiga.

Lisaks saavad siinsed ettevõtjad anda noortele esimese töökogemuse. Jõgeval on väikelinnale ehk ootamatultki rikkalik kultuurielu.

Kultuurikeskuses toimub ligi sada sündmust aastas. Kultuurikeskuse juurde valmis uus vabaõhulava, et tuua Jõgevale veelgi enam suvesündmuseid.

Jõgeva on maakonnakeskusena üks atraktiivsemaid ettevõtluspiirkondi. Mullu augustis viis Jõgeva linnavalitsus kohalike ettevõtjate seas läbi küsitluse, millega selgitati välja piirkonna ettevõtjate ning Jõgeva linnavalitsuse ja linnavolikogu võimalikud koostöökohad, -vajadused ja -võimalused.

Ühiste arutelude põhjal pandi kirja Jõgeva ettevõtluse arengudokument. Küsitluse põhjal selgus, et ligi 90 protsenti Jõgeva piirkonna ettevõtjatest peab koostööd omavalitsusega oluliseks ning valdav enamus siin tegutsevatest ettevõtjatest soovitaks ettevõtte rajamist Jõgevale. Ettevõtjad peavad Jõgeva piirkonna tugevuseks asukohta – kõik on lähedal ja kättesaadav. Ühendus suuremate keskustega on nii bussi, kui rongiga tagatud, mis on tööjõu liikumiseks oluline argument. Messil osalevad maksu- ja tolliamet ning tööinspektsioon maksude maksmist ja tööõigust puudutavate ettekannetega.

Nelja erineva tegevusvaldkonnaga ettevõtet ‒ Puit-profiil, Softcom, Mäerand Grupp ja WoodPlank räägivad oma ettevõttest.

Teaduskeskus AHHAA juhatuse liige Andres Juur räägib vestlusringis kuidas ära tunda oma võimalus. Vestlusringis käsitletakse teemasid, mis aitaksid näha oma võimalusi nii spetsialisti kui ettevõtjana, kuidas oma teed ära tunda, võimalusi märgata, avastada maailma enda ümber ja tööd mitte peljata.

10.00 Vooremaa töömessi avamine

GALERIIS – NOORTEALA

ETTEVÕTJATE LOOD

10.15 – AS PUIT-PROFIIL – Tiit Saar
10.35 – Mäerand Grupp OÜ – Ott Mäerand,  Astra Säälik
10.50 – OSAÜHING SOFTCOM – Priit Pettai
11.10 – OÜ WoodPlank – Jürgo Jartsev-Moont

FUAJEES  –  KARJÄÄRITUBA

10.15 – 13.00 Karjäärinõustamine kõigile, EURES nõustamine

KAMMERSAALIS (II KORRUSEL) – ETTEKANDED

10.15 – 10.45 Palk ja maksud – Jaan Krinal, Maksu- ja Tolliamet teenindusosakonna peaspetsialist
11.00­ – 11.30 Töösuhted – Anneli Lepik, Tööinspektsiooni nõustamisjurist
11.45 – 13.00 vestlusring teemal, kuidas ära tunda OMA võimalus – Andres Juur, SA Teaduskeskus AHHAA juhatuse liige
13:00 – Messi lõpp

Head Uudised GoodNews