1. Avaleht
  2. Haridus
  3. AABITSAPIDU! Tallinnas saadeti lapsed täna kooliteele aabitsapeoga
AABITSAPIDU! Tallinnas saadeti lapsed täna kooliteele aabitsapeoga

AABITSAPIDU! Tallinnas saadeti lapsed täna kooliteele aabitsapeoga

Aabitsapidu 4Kooliaasta avapäeval, 1. septembril toimus Vabaduse väljakul traditsiooniline aabitsapidu.

Aabitsapeole olid oodatud kõik Tallinna koolide esimeste klasside õpilased koos perede ja õpetajatega. Koos lastega tähistasid koolitee algust Aabitsakukk, Piip ja Tuut, Mikk Mäe ja paljud teised.

Vastseid koolilapsi tervitasid ja õnnitlesid Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart, Linnavolikogu aseesimees Lauri Laasi ja Kesklinna vanem Alar Nääme. Lauri Laasi ja Alar Nääme laulsid koos lastega ka tuntud lastelaulu „Oh kooliaeg“ ning Mihhail Kõlvart helistas esimese koolipäeva puhul koolikella.

Aabitsapidu 16 4

„Vabaduse väljak on pealinna kõige esinduslikum koht ning esimese klassi minejad on sel päeval kõige tähtsamad linnakodanikud, soovin kõigile koolitee alguses seisjatele palju uusi ja huvitavaid avastamisretki teadmiste maailmas ning jätkuvat teadmis- ja uudishimu.“ ütles Mihhail Kõlvart.

Aabitsapidu 3

 

Suurel laval astusid kahetunnisel kontserdil üles Tallinna huvikoolide tantsu- ja muusikakollektiivid, teadusteater ja tsirkus ning NUKU näitlejad esitavad Krõlli räppi. Peaesinejaiks oli Tallinna 21. Kooli 4. klassi ansambel „Traffic Lights“ ja Mikk Mäe oma bändiga.

Aabitsapidu 16 3

Väljakul olid avatud linna huvikoolide, Tallinna Loomaaia, Energia Avastuskeskuse, Eesti Ajaloomuuseumi, NUKU teatri ja muuseumi, Lennusadama, Eesti Lastekirjanduse Keskuse ja Tallinna Linnamuuseumi töötoad, kus meisterdati ja viidi läbi vahvaid katseid.

Aabitsapidu 16 1

Esimeste klasside õpilaste ja nende õpetajate auks korraldatava „Aabitsapeo“ traditsioon sai alguse 2009. aastal, tänavune pidu on juba seitsmes. Peo korraldasid Tallinna Haridusamet ja Tallinna Kesklinna Valitsus.

Head Uudised GoodNews