1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. AASTA KOOL 2020 I Viimane võimalus talletada distantsõppe tegevusi
AASTA KOOL 2020 I Viimane võimalus talletada distantsõppe tegevusi

AASTA KOOL 2020 I Viimane võimalus talletada distantsõppe tegevusi

Aasta kooli konkurss kutsub koole üless jäädvustama jooksva õppeaasta veel viimastel koolinädalatel distansõpet, sest tänavu on konkursi üheks võtmefookuseks just digilahenduste kasutamine. Koolipered saavad aasta kooli tiitlile kandideerida 27. septembrini.

Konkursile on oodatud osalema kõik Eesti üldharidus- ja kutseõppekoolid ja ettevõtmise eesmärk on näidata koolitööd loovas ja lõbusas võtmes. “Sellel konkursil on oluline roll õpilastel. Just noorte initsiatiivil jõuavad meie koolide kõige vahvamad ettevõtmised teistele tutvustamiseks ja parimad praktikad esile tõstmiseks. Projekt annab võimaluse näidata oma kooli innovaatilist õpikeskkonda, põnevaid õpetajaid, aktiivseid õpilasi, meeldivat suhtluskeskkonda ning kõike muud, mis koolirõõmu pakub,” selgitas Innove peaspetsialist Kadri Ratas.

Tänavune kevad on toonud koolidele palju väljakutseid. “Soovime konkursiga märgata ja tunnustada neid, kes on leidnud distantsõppe rakendamisel edukaid meetodeid, mida võtta kasutusele tulevikus ja tuua ka teistele eeskujuks,” lisas Ratas.

Sel õppeaastal on konkursiks ettevalmistumisi soovitav teha virtuaalselt ning koroonaviiruse leviku tõkestamiseks eelkõige vältida kokkupuudet ja jälgida kehtestatud piiranguid!

Konkursil osalemiseks tuleb kooliperel saata 27. septembriks aadressile aastakool@innove.ee video, mille sisust tuleb selgelt välja inspireeriv ja innovaatiline õpikeskkond, kus erinevad digilahendused leiavad igapäevaselt kasutust. Täpsemat infot konkursil osalemise ja tehniliste tingimuste kohta leiad SIIT!

Aasta kool 2020 selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Võitjakool avalikustatakse 30. oktoobril ETV otsesaates „Terevisioon“. 2020. aastal kuuluvad žüriisse Marcus Ehasoo Eesti Õpilasesinduste Liidust, Aivi Jürgenson Haridus- ja Teadusministeeriumist, Reilika Kaasik SA Innovest, Laura Kõrvits, kes on ERR ETV2 noorte saate „Nova“ toimetuse liige ja näitleja Karl Robert Saaremäe.

Aasta kool on Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt välja kuulutatud aasta õpetaja konkursi osa. Aasta õpetaja konkursi eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid. Hariduspreemiad ja riikliku haridustöötaja elutööpreemia antakse üle iga-sügisesel aasta õpetaja galal.

Konkurssi korraldavad SA Innove, Haridus- ja Teadusministeerium ning ERR. Konkursi läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.

Head Uudised GoodNews