1. Avaleht
  2. Loomad
  3. Abilinnapea Arvo Sarapuu: Tallinna loomade varjupaik on suurte ja väikeste sõprade kohtumispaigaks
Abilinnapea Arvo Sarapuu: Tallinna loomade varjupaik on suurte ja väikeste sõprade kohtumispaigaks

Abilinnapea Arvo Sarapuu: Tallinna loomade varjupaik on suurte ja väikeste sõprade kohtumispaigaks

img_2130Abilinnapea Arvo Sarapuu külastas täna Tallinna loomade varjupaika Paljassaare teel, kus tutvus varjupaiga igapäevatööga ja -tegemistega. Tänavu 1. juulil avatud varjupaik pakub hetkel peavarju 244-le loomale.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on tänavu 1. juulist avatud Tallinna loomade varjupaik end uude hoonesse kenasti sisse seadnud ning näib, et ka loomad tunnevad end seal hästi. „Me peame märkama ja hoolima endast nõrgemaid, ning seda mitte ainult jõulude eel ja ajal, vaid iga päev ja aastaringselt. Loodetavasti kujuneb meie uuest loomade varjupaigast üks meeldiv kohtumispaik – inimesele ja neljajalgsele sõbrale,“ ütles Sarapuu. „Nii ootavad varjupaiga asukad alati kõiki huvilisi külla ning soovi korral saab ka varjupaigaloomi toetada.“

Ühtlasi kinkis abilinnapea varjupaigale nii koera- kui kassitoitu ning ühe suure linnupuuri.

Aadressil Paljassaare tee 85 asuv Tallinna loomade varjupaiga esimesed kuus kuud on möödunud töiselt: ühtekokku on püütud 534 kassi, 121 koera ja üks küülik. Lisaks on metsatukkadest ja mujalt leitud koos puuridega mitmeid hüljatud pisiloomi.

Omanikele on tagastatud 51 kassi, 93 koera ja üks küülik. Uude koju on antud kokku 158 kassi, 12 koera, kolm küülikut, kolm rotti, kaks merisiga, üks deegu, üks pulmatuvi ja papagoi.

Hetkel on Paljassaare varjupaigas 14 koera ja 219 kassi, kellest 114 on kassipojad. Enamik neist on läbinud karantiiniperioodi ning ootavad nüüd varjupaigas uut omanikku: üheksa koera ning 205 kassi, sh 110 kassipoega, on valmis uude koju minema. Kõik loomad, kel piisavalt vanust, kastreeritakse-steriliseeritakse enne uude koju andmist. Soovimatute loomapoegade sünni ennetamine on kõige tõhusam viis vähendada hulkuvate loomade arvu tänavatel. Lisaks koertele-kassidele elab varjupaigas veel 11 pisilooma. Tallinna loomade varjupaik on ainus Eestis, kus on eraldi pisiloomade tuba ja neile on loodud võimalikult stressivaba keskkond. Tallinna loomade varjupaigas on hetkel kodu ootamas neli tšintšiljat, neli rotti ja kolm küülikut. Kõik nad on hüljatud loomad ning ootavad oma uut ja head pere.

Võttes Paljassaare varjupaigast pisilooma, saab kaasa ka kogu vajaliku info looma pidamise ja vajaduste kohta. Varjupaiga töötajad tunnevad igat looma ning on alati valmis loomaomanikele nõu andma.

Tallinna loomade varjupaiga asukad ootavad kõiki huvilisi külla aadressil Paljassaare tee 85. Varjupaik on avatud iga päev kell 11:30-18:30. Kui on soovi varjupaigaloomi toetada, saab lisainfot Varjupaikade MTÜ kodulehelt.

Kassitubadesse saab piiluda ka läbi veebikaamera silma ning Varjupaiga asukatega saab tutvuda Tallinna loomade varjupaiga veebilehel.

Oma lemmiklooma kaotamisest saab teatada e-posti teel aadressil tallinn@varjupaik.ee (kindlasti lisada ka looma pilt). Hulkuva lemmiklooma või loomakorjuse (sh metsloomade) leidmisel Tallinna linnas palutakse pöörduda koheselt varjupaiga poole telefoninumbril 51 41 431. Ühistranspordiga saab lemmikloomade varjupaika sõita bussiga number 59 kuni Pikakari peatuseni.

Head Uudised GoodNews