1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. AIAPIDAMISEKS TASUTA MAA I Kaheksa kogukonnaaeda said linnalt aiapidamiseks tasuta maad
AIAPIDAMISEKS TASUTA MAA I Kaheksa kogukonnaaeda said linnalt aiapidamiseks tasuta maad

AIAPIDAMISEKS TASUTA MAA I Kaheksa kogukonnaaeda said linnalt aiapidamiseks tasuta maad

Tallinna linnavolikogu andis tänasel istungil mittetulundusühingutele kogukonnaaedade rajamiseks ja arendamiseks tasuta kasutusse Tallinna linnale kuuluvate kinnisasjade osad.

Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik ütles, et kogukonnaaedade rajamine linnaosades on vajalik ja tänuväärne ettevõtmine, mida linn kindlasti soosib. „Kogukonnaaiad tõstavad Euroopa roheliseks pealinnaks kandideerivas Tallinnas kogukonnatunnet ja elanike keskkonnateadlikkust ning rikastavad linnakeskkonda. Praegu on Tallinnas juba 13 kogukonnaaeda,“ märkis Terik.

Volikogu esimees Tiit Terik ja Mustamäe aia eestvedaja Anna Treier

Tänase linnavolikogu otsusega annab Tallinn kogukonnaaedade pidajatele tasuta kasutusse linnale kuuluvate kinnisasjade osad, kus arendatakse järgmisi kogukonnaaedu:

Aafrika aed asub munitsipaalomandis Püssirohu tn 5 kinnisasjal ja eraomandis Püssirohu tn 3 kinnisasjal. Tähtajatult antakse tasuta kasutusse MTÜ-le Juhkentali Selts. Eesmärk on muuta Juhkentali ja Keldrimäe asumi kohalike elanike kaasamise ja kodanikualgatusega oma kodukoha elukeskkond paremaks.

Mustamäe aed asub Ehitajate tee 82 kinnisasjal, Mustamäe noortekeskuse ja päevakeskusega samas hoovis. Tähtajatult antakse tasuta kasutusse MTÜ-le Ökoteaduslikkuse Klubi. Eesmärk on kaasata Mustamäe elanike oma kodukoha parendamisse ja suurendada nende keskkonnateadlikkust.

Pae aed asub Pae tn 19 kinnisasjal, Pae pargi lähedal. Tähtajatult antakse tasuta kasutusse MTÜ-le Lasnaidee. Eesmärk on väärtustada Lasnamäed kui meeldivat elukeskkonda, millel on oma väärtus ning mida lasnamäelased hindavad ja armastavad.

Priisle aed asub Läänemere tee 42 kinnisasjal, uue Priisle pargi osana. Tähtajatult antakse tasuta kasutusse MTÜ-le Lasnaidee. Eesmärk on väärtustada Lasnamäed kui meeldivat elukeskkonda, millel on oma väärtus ning mida lasnamäelased hindavad ja armastavad.

Pelguaed asub Kolde pst 92 kinnisasjal, tulevase Putukaväila alal. Tähtajatult antakse tasuta kasutusse MTÜ-le Pelguaed. Eesmärk on rajada ja hooldada Pelguaeda ning kaasata kodanikualgatusena Pelgulinna asumi ja laiemalt kogu Põhja-Tallinna elanikke linnaaiandusse.

Pirita aed asub Padriku tee T16 kinnisasjal, Padriku lasteaia kõrval. Tähtajatult antakse tasuta kasutusse MTÜ-le Pirita Linnaaed, mille eesmärk on Pirita elanike kaasamisega ja kodanikualgatusena muuta Pirita elukeskkond paremaks.

Kollase tänava aed asub kinnisasjal Kollane tänav, Laulupeo tänav T3, Rudolf Tobiase tänav. Tähtajatult antakse tasuta kasutusse MTÜ-le Kadrioru Selts. Eesmärk on Kadrioru asumi kogukondliku elu edendamiseks, mis hõlmab kogukonnaaia rajamist ja hooldamist Kollasel tänaval.

Ameerika aed asub Koidu tn 80 ja Videviku tn 36 kinnisasjal. Tasuta antakse kasutusse kuni 2021. aasta oktoobrini MTÜ-le Ameerika Aed. Eesmärk on rajada ja hooldada Ameerika aeda ning kaasata kodanikualgatusena Uue-Maailma asumi elanikke linnaaiandusse.

Head Uudised GoodNews