1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Algab lugemisprogramm „Raamatuga kevadesse“
Algab lugemisprogramm „Raamatuga kevadesse“

Algab lugemisprogramm „Raamatuga kevadesse“

RaamatReedel, 20. oktoobril kell 17.30 toimub Tallinna Keskraamatukogu suures saalis (Estonia pst 8) lugemisprogrammi „Raamatuga kevadesse“ kuuenda hooaja avaüritus.

Noortele ja täiskasvanutele suunatud lugemisprogrammi uue hooaja avamisel tutvustatakse programmi kirjanduse valikut ja osalemise tingimusi. Külas on ajaloolane ja kirjanik Jaak Juske, kelle populaarne sari „Lood unustatud …“ kuuluvad programmi nimekirja. Õhtu sisustab mõnusa muusikaga Tallinna Ülikooli vokaalansambel Vox Nova.

Rahvusvahelisel ettelugemise päeval algava ja 2018. a 30. aprillini kestva lugemisprogrammi teemaks on „Eestlased muutuvas maailmas“. Lugemisprogrammi kuues hooaeg on pühendatud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale ning tõstab esile eestlastest ja Eestist kirjutatud head kirjandust. Lugemisprogrammi on valitud väärtteosed, mis peegeldavad eestlaste kogemuslugusid nii meil kui ka võõrsil, mõeldes minevikule ja vaadates tulevikku.

Koostöös vabatahtlikega on raamatukoguhoidjad valinud 50 raamatut. Programmis on pandud rõhku kodumaisele kirjandusele – 30 teost (sh kaks luulekogu ja näidend) on kirjutanud eesti autorid. 20 teost on kirjutanud ameerika, inglise, itaalia, prantsuse, rootsi, saksa, soome ja vene kirjanikud. Mitmeid lugemisprogrammi valitud teoseid saab laenata ja lugeda e-raamatukogus ELLU.

Kõigis keskraamatukogu teenindusosakondades, haruraamatukogudes ja raamatukogubussis ootavad huvilisi lugemispassid ja tagasisidelehed. Peale raamatu lugemist ja tagasisidelehe täitmist saab osaleja raamatukogus oma lugemispassi templi. Programmi lõpuüritusele on oodatud kõik, kes on 30. aprilliks 2018. a läbi lugenud 15 teost ja andnud nende kohta tagasisidet.

Kõigi osalejate vahel loositakse kord kuus välja raamatuid. Lugemisprogrammi toetavad Apollo Holding OÜ ja kirjastus Nornberg & Co.

Programmi lisainfo on Tallinna Keskraamatukogu veebilehel ja Facebookis.

Head Uudised GoodNews