1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Alo Kõrve kiire töötempo kõrval puhkamisest: ma tahan liikuda nii, et suunurgad oleks ülespoole, mitte punnida ennast lõhki
Alo Kõrve kiire töötempo kõrval puhkamisest: ma tahan liikuda nii, et suunurgad oleks ülespoole, mitte punnida ennast lõhki

Alo Kõrve kiire töötempo kõrval puhkamisest: ma tahan liikuda nii, et suunurgad oleks ülespoole, mitte punnida ennast lõhki

Alo Kõrve on Linnateatri lavalaudu kulutanud juba üle 20 aasta. Lisaks teatrile on Kõrve eestlaste südametesse pugenud ka kinolinalt filmiga “Nimed marmortahvlil”, kuid suured telerollid on veel auhinnatud näitlejal ees. Alo Kõrvet saab hetkel näha humoorikas draamasarjas “Papsid”, kus ta teeb oma seni suurima pearolli teleseriaalis. Alo Kõrve räägib lähemalt saatesarjas osalemisest, vastanduva tegelaskuju kehastamisest ning paljust muust põnevast.

Omamoodi isakuju

Alo Kõrve astub üles Kanal 2 ja Elisa ühisprojektis “Papsid”, mis jutustab loo neljast erinevast, kes seisavad silmitsi lapsevanemaks olemise katsumuste ja rõõmudega. Kõrve kehastab Märt Piusi, Tiit Suka ja Priit Loogi kõrval üht peategelast Raivot. Alo enda sõnul on Raivo “seda tüüpi mees, kes ei saa kodus nagu midagi tehtud, kui naine ikka pole toitu valmis teinud, siis jääb söömata ka kogu pere.”

Hädise, kuid kontrollifriigist pereisa rolli kehastumine ei olnud Alo jaoks lihtne ülesanne. “Me oleme siiski kaunis erinevad, kuigi kindlasti on ka sarnaseid jooni,” tõdeb Kõrve, kuid vastanduvalt oma tegelaskujule meeldib Alole väga kodus süüa teha ning koos lastega kvaliteetaega veeta. Seetõttu oli näitlejal raske mõista sellist tegelast, kellel on kõigega suur häda. “Ma ei uskunud, et sellised mehed on olemas. Aga teised ütlesid, et jah on, igas külas on selline kummaline Raivo olemas,” sõnab näitleja. Isa rolli saatesarjas jälgivad huviga ka Alo enda tütred. “Tundub, et nad on rahul. Siiski vanem tütar küsis, miks ma oma naabriga nii kuri olen? Eks seda minagi…,” jagab Alo Kõrve oma tütarde muljeid.

Suunurgad ülespoole

Möödunud võtteperioodile tagasi vaadates, leiab Alo, et kuigi pikad võttepäevad nõudsid suurt keskendumist, püsiti kenasti graafikus. “Vahel lapsed väsisid ikka õhtu lõpuks nii ära, et hakkas neist juba kahjugi,” meenutab Alo koostööd pisikeste kolleegidega. Sellegipoolest püsis õhustik võtetel alati positiivsena, mis kujundas näitleja sõnul projektist väga meeldejääva ja toreda ettevõtmise.

Pärast suurt sarjaprojekti on Alo Kõrve naasnud tagasi teatrilavadele ning valmistub proovideks hoopis lavastaja rollis. ,,​​Lavastan Linnateatris suveks Harold Pinteri “Sünnipäevapidu” mis jõuab lavale minu n-ö kodukandis Sakus, Rehe küünis,’’ jagab mees kevadsuviseid plaane. Tiheda töögraafiku juures meeldib näitlejale puhkemomentidel ennast aga hoopis liigutada – olgu see ujudes, suusatades või rattaga sõites – peaasi, et oleks mõnus. “Ma tahan liikuda nii, et suunurgad oleks ülespoole, mitte punnida ennast lõhki,” nendib Kõrve.

  • Komöödiasugemetega draamasarja “Papsid” saab vaadata striimingteenusest Huub. Sarjas löövad kaasa nimekad kodumaised näitlejad nagu Priit Loog, Märt Pius, Tiit Sukk, Evelin Võigemast, Katrin Pärn jpt. Seriaali režissöör on Anna Stepanova ja stsenaariumi on eesti keelde kohandanud Ott Sepp.
Head Uudised GoodNews