1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Andres Sutt julgustas Armeeniat jätkama reformikursil ja tegema ELiga koostööd
Andres Sutt julgustas Armeeniat jätkama reformikursil ja tegema ELiga koostööd

Andres Sutt julgustas Armeeniat jätkama reformikursil ja tegema ELiga koostööd

Riigikogu väliskomisjoni esimees Andres Sutt ütles täna kohtumisel Armeenia presidendi Vahagn Khachaturyaniga, et Eesti on valmis jagama Armeeniaga oma reformikogemust ning näeb võimalusi riigi tihedamaks koostööks Euroopa Liidu ja teiste demokraatlike riikidega.

Sutt tunnustas Armeeniat püüdluste eest Euroopa Liiduga sõlmitud partnerluslepingu täitmisel ja demokraatlike reformide elluviimisel. „Toetame Armeenia tihedamaid sidemeid Euroopa Liiduga ja aitame sellele ka omalt poolt kaasa,“ ütles ta. Sutt rõhutas ka, et Ukraina võit Venemaa alustatud sõjas on meie ühine huvi.

Rääkides kahepoolsetest suhetest, pidas Sutt vajalikuks süvendada Eesti ja Armeenia majanduskoostööd, nähes arenguvõimalusi nii IT, digitaliseerimise kui ka näiteks kosmosetehnoloogia valdkonnas, kus esimesed kontaktid on juba loodud. Samuti tuleb tema sõnul jätkata Armeeniaga idapartnerluse raames alustatud koostööd.

Kohtumisel arutati ka Karabahhi konflikti ja selle võimalikke lahendusi. Sutt rõhutas, et Eesti toetab Armeenia territoriaalset terviklikkust, ja pidas oluliseks kasutada kõiki võimalusi, et lahendada konflikt rahumeelselt. Seejuures avaldas ta toetust piirkonda täiemahulise Euroopa Liidu missiooni saatmisele.

Head Uudised GoodNews