1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. „Apteeker Melchior“ jõuab tele-ekraanidele
„Apteeker Melchior“ jõuab tele-ekraanidele

„Apteeker Melchior“ jõuab tele-ekraanidele

Apteeker Melchiori fännidel on taas põhjust rõõmustada – kui triloogia finaal ehk kolmas osa jõuab kinodesse aprilli keskpaigas, siis juba täna, 12. märtsil toimub Kanal 2 ekraanil esimese filmi tele-esilinastus ning teine film jõuab 15. märtsil Telia voogedastusplatvormi videolaenutusse.

„Apteeker Melchior. Timuka tütar“ Foto: Robert Lang

Duo Media Eesti telekanalite sisujuhi Kai Gahleri sõnul on kodumaiste mängufilmide tele-esilinastused Kanal 2 jaoks alati märkimisväärsed sündmused. „Eesti filmid on meie vaatajate seas väga menukad, olgu need uued või vanad. Eestlaste armastust kodumaiste linateoste vastu näitab ka fakt, et need jõuavad pea alati teletoppidesse. Möödunud aastal rõõmustas Kanal 2 televaatajaid samuti mitme kodumaise filmi tele-esilinastusega, millest populaarsemad olid komöödiafilmid „Eesti matus“ (137 000 vaatajat) ja „Jahihooaeg“ (119 000 vaatajat).“

„Apteeker Melchior. Timuka tütar“ Foto: Robert Lang

Gahleri hinnangul on eriline koht Eesti televaatajate südames alati Oskar Lutsu jutustuste ainetel valminud filmidel. „Vabariigi sünnipäeva nädalal näitasime Kanal 2-s mängufilmi „Soo“, mida vaatas 116 000 inimest ja ka mõned aastad tagasi valminud „Talve“ menu ei näi veel raugevat.“

Kes soovivad kohe ära vaadata ka triloogia teise osa, siis selleks avaneb võimalus Telia klientidel – 15. märtsil jõuab Telia videolaenutusse triloogia teine film “Apteeker Melchior. Viirastus”.

„Apteeker Melchior. Timuka tütar“ Foto: Robert Lang

Telia televisiooni ja multimeedia valdkonna sisujuhi Birjo Kiige sõnul on kliendid teist osa pikalt oodanud. “Esimene film “Apteeker Melchior” oli Telia TV-klientide hulgas ülipopulaarne — see oli meie videolaenutuse topis kokku 3 nädalat ja tänaseks on esimest filmi vaadanud juba 25 000 vaatajat. Kuigi Eesti filmid on alati vaatajate lemmikud, siis selliseid vaatajanumbreid toovad väga vähesed,” rõhutas Kiik.

Lisaks Telia videolaenutusele on nii esimene kui ka teine film saadaval Elisa Huubis.

Apteeker Melchiori fännide jaoks olulised kuupäevad:

  • 12.03 1. filmi „Apteeker Melchior“ tele-esilinastus Kanal 2-s
  • 15.03 2. film „Apteeker Melchior. Viirastus“ jõuab Telia platvormile
  • 10.04 3. filmi „Apteeker Melchior. Timuka tütar“ pidulik esilinastus Tallinnas
  • 14.04 3. film kinokavades üle Eesti

Eelmisel aastal tõid Apteeker Melchiori filmid Eesti kinodesse üle 215 000 inimese, mida on rohkem kui ühelgi teisel 2022. aastal esilinastunud kodumaisel või välismaisel filmil.

Filmid apteeker Melchiorist on linastunud juba 10 riigis: Eestis, USAs, Jaapanis, Indoneesias, Saksamaal, Argentinas, Aserbaidžaanis, Soomes, Indias ja Portugalis.

Apteeker Melchiori filmiõiguste müügiga tegeleb rahvusvaheline müügiagent Global Screen. Samuti on sõlmitud leping voogedastusplatvormiga Amazon, kes valmistab triloogia kolme osa põhjal 2024. aastaks seriaali saksakeelsetele turgudele.

Keskajast inspireeritud krimitriloogia kolmanda osa „Apteeker Melchior. Timuka tütar“ Eesti esilinastus toimub Tallinnas 10. aprillil ja film jõuab kinodesse üle Eesti 14. aprilliks.

Head Uudised GoodNews