1. Avaleht
  2. Loomad
  3. „Ära pauguta – arvuta!“ annab loomade toidulauale annetuse tegemiseks hea võrdlusmomendi
„Ära pauguta – arvuta!“ annab loomade toidulauale annetuse tegemiseks hea võrdlusmomendi

„Ära pauguta – arvuta!“ annab loomade toidulauale annetuse tegemiseks hea võrdlusmomendi

Kesklinna valitsus jätkab mullu algatatud aktsiooniga, mis kutsub üles aastavahetusel ilutulestiku paugutamisest loobuma ja selle asemel loomade heaolule mõtlema. Uues kuues üleskutse kannab nime „Ära pauguta – arvuta!“.

Foto: Shutterstock

„Algatuse eesmärk on endiselt kutsuda elanikke üles mõtlema loomade heaolule ning ilutulestiku soetamisele mõeldud raha hoopis nende heaks annetama,“ selgitas kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Algatuse eesmärk on endiselt kutsuda elanikke üles mõtlema loomade heaolule ning ilutulestiku soetamisele mõeldud raha hoopis nende heaks annetama.

Loomadele ja lindudele mõeldes ei korralda kesklinna valitsus juba teist aastat aastavahetuse ilutulestikku. „Ilutulestikust loobumine mullu ei olnud ühekordne eksperiment ega kampaania Euroopa rohelise pealinna tiitliaastal, vaid püsiv sammuke sellise linnaruumi poole, mis arvestab kõigi elanike ning ka neljajalgsete sõprade ning linnaloomade- ja lindudega,“ rõhutas kesklinna vanem.

Üle Eesti tegutseva Varjupaikade MTÜ kuues varjupaigas – Tallinnas, Läänemaal, Pärnus, Viljandis, Valgas ja Võrus – ning Loomade heaolu keskuses Viljandimaal on praegu umbes 570 koduta koera ja kassi. Kassipojahooajal tõuseb hoolealuste hulk suisa 800 loomani.

Nende 570 looma nädalane toidukulu on ligi 1200 eurot, tõi Varjupaikade MTÜ esindaja Anni Anete Mõisamaa välja. Kiire arvutus näitab, et päevas kulub hoolealuste söögi peale seega 171 eurot, sealjuures 30 eurosenti looma kohta.

„Ära pauguta – arvuta!“ annab koduta loomade toidulauale annetuse tegemiseks selge võrdlusmomendi. See tähendab, et kui jätta ostmata:

  • 60-sendine pakk paukherneid, saaks sellest ühel päeval söönuks kaks looma;
  • 4,5-eurone pulgarakett, oleks päevane toidulaud kaetud juba 15 loomale;
  • 100-eurone ilutulestikupatarei, toidaks see ära juba 333 looma.

Varjupaikade MTÜ-le saab annetada aadressil Varjupaik.ee. „Varjupaikade MTÜ on vaid üks tänuväärne organisatsioon, mis on alates 2007. aastast aidanud kodu leida juba 26 000 loomal. Muidugi julgustame kõiki, kes soovivad sel pühadeajal koduta loomi toetada, valima annetuseks endale südamelähedane organisatsioon,“ sõnas Haukanõmm.

  • Tallinlased saavad sel korral vana aasta ära saata ja uue vastu võtta 31. detsembril kell 21 algaval suurel uusaastapeol Vabaduse väljakul, kus astuvad üles ansamblid Laine, Trad.Attack! ning nublu ja gameboy tetris. Õhtule ja aastale paneb punkti valgusetendus.
Monika Kuzmina Hea sõna saadik, GoodNews looja ja meediapartner