1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Britid võtsid eestlastest eeskuju ja tegid ära!
Britid võtsid eestlastest eeskuju ja tegid ära!

Britid võtsid eestlastest eeskuju ja tegid ära!

Britid võtsid eestlastest eeskuju ja tegid äraSuurbritannias toimus laupäeval Eesti eeskujul esmakordselt üleriigiline „Teeme ära!“ koristuspäev, millest võttis osa ka Eesti suursaadik Londonis Lauri Bambus koos teiste saatkonna töötajatega. Selline üleriigiline koristusaktsioon toimus Suurbritannias esmakordselt.

„Mul on väga hea meel, et Eesti saatkond sai sellest algatusest osa võtta ja anda oma panuse ühe Londoni lähedase küla elukeskkonna puhtamaks muutmisele,“ sõnas Lauri Bambus. Suursaadik lisas, et selliste säästvat arengut edendavate kodanikuühiskonna algatuste toetamine on igas riigis väga oluline. Eesti näitel saame öelda, et nutikad algatused on elujõulised ja inspireerivad. „Võime olla uhked selle üle, et meie talgupäevade korraldamise initsiatiiv on liikunud laia maailma ja tänaseks on sarnaseid koristuskampaaniaid korraldatud enam kui 100 riigis,“ ütles ta.

Samuti avaldas Eesti suursaadik lootust, et laupäevane õnnestunud koristuspäev aitas kaasa inimeste keskkonnahoiu alase teadlikkuse tõusule ja innustab inimesi Suurbritannias ka järgmistel aastatel uuesti sarnast kampaaniat korraldama. „Ainult meie ühine korduv pingutus saab aidata meid liikuda puhtama ja parema maailma suunas,“ rõhutas ta.

Eesti Londoni saatkonna töötajad koos pereliikmetega aitasid „Let’s Do It! UK“ kampaania raames ühiselt kohalike elanikega korrastada Londoni lähedal asuva Park Street’i küla ümbrust. Üheskoos korjati eilsel koristuspäeval teeäärtest, tänavatelt ja parkidest kokku suur hulk prügi.

„Teeme ära!“ kampaania sai 2008. aastal alguse Eestis, kus üle-Eestilise koristusaktsiooni käigus koristasid ligikaudu 50 000 vabatahtlikku kogu Eesti territooriumilt ära ligi 10 000 tonni prügi. Tänaseks on Eesti eeskujul sarnased prügikoristusaktsioone korraldatud üle kogu maailma. Suurbritannias toimus selline aktsioon esmakordselt.

Head Uudised GoodNews