1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Britta Benno ulmeline maastikuabstraktsioon “Polaarulm” rändab Tallinna loomaaia polaariumisse jääkarude juurde
Britta Benno ulmeline maastikuabstraktsioon “Polaarulm” rändab Tallinna loomaaia polaariumisse jääkarude juurde

Britta Benno ulmeline maastikuabstraktsioon “Polaarulm” rändab Tallinna loomaaia polaariumisse jääkarude juurde

Kunstnik Britta Benno ulmeline maastikuabstraktsioon “Polaarulm” rändab enne rahvusvahelist jääkarupäeva Viljandist Tallinna loomaaia polaariumisse. Esmakordselt tutvustatakse kaasegset kunsti polaariumi asukatele jääkarudele, kelle vaatevälja seatakse näituselt kaks suuremõõtmelist teost.

  • Näituse avamine on loomaaia jääkarumajas reedel, 17. veebruaril kell 16.
Britta Benno “Jää tulemine” joonistus lõuendil 2022

Rahvusvahelist jääkarupäeva tähistab loomaaed koos Eesti Polaarklubiga 25. veebruaril. Kavasse mahuvad vaatemänguline jääkarude söötmine, Tiit ja Maris Pruuli emotsionaalsed lood kohtumistest jääkarudega ning Tiit Marani mõtisklus jääkarude tuleviku üle looduses.

  • Kavaga saab tutvuda SIIN!

Britta Benno isikunäituse peategelaseks on abstraheeritud maastik, jääkihid ja maakihid on joonistustel elu- ning värviküllased. Jahedalt kumava värvipaletiga joonistused ja graafika uitavad jää plastilistes vormides, kujutise avatus annab ruumi mõtisklusteks ja unistusteks. Mäed ja maastikud on elusad, mäed on inuiti keel. Põhjapoolus kuulub unistustele, olenditele ja mineraalidele, mis võbelevad kõigis maakihtides. Jää vormis meie rändrahnulise maa, mägede raskus on sirgeks triigitud maa peal rännates endiselt tajutav, lubadused on endiselt õhus. Laulvalt voolav jää ja Maa on ebakindlad muutumise vormid, mis oma pidevas saamises ei püsi kunagi paigal. Maastik muutub abstraktseks kujundiks, muutub hingavaks olendiks.

Benno joonistuskeel laieneb näituseruumis kõikehõlmavasse ruumiinstallatsiooni.

  • Näitus jääb Tallinna loomaaia polaariumis avatuks kuni 5. märtsini.
Head Uudised GoodNews