1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuripeegel
  4. Eesti Kunst Los Angeleses
Eesti Kunst Los Angeleses

Eesti Kunst Los Angeleses

The Venice Institute of Contemporary Art (ViCA) esitleb oma uutes galeriiruumides Eesti-Los Angeles kaasaegse kunsti näituse „Edge to Edge”, alustades homme, 2. mail toimuva VIP avamisega, San Pedro loftis, millele järgneb avatseremoonia pühapäeval, 5. mail kell 11–13. Näitus kestab 28. juunini. Avamisel esineb kunstnik ja näituse Eestipoolne korraldaja Al Paldrok / Anonymous Boh. Näitus on interdistsiplinaarne kunstide ja ideede vahetus lääne kultuuri ühest tipptasemest teise – Lõuna-California / Los Angelese basseinist Eestisse ja Balti riikidesse.

ViCA galeriides Los Angeleses on näituse alustamiseks välja valitud tuntud Lõuna-California ja Eesti kunstnikud. Näitusele kuuluvad Eesti kunstnikud Toomas Kuusing, Al Paldrok / Anonymous Boh, Taje Tross, Pusa, Tõnis Laanemaa, Peeter Allik, Leonhard Lapin, Raul Meel, Hillar Tatar ja George Koll ja Serge Koll. USA kunstnikud on Bradford J. Salamon, Doug Edge, Cosimo Cavallaro, Sonja Schenk, Gloriane Harris, Robert Nelson, Catherine Ruane, Roman Traexler, Lil ‘Mikey Coleman, William Turtle.

„Näitus rõhutab ajaloolist, vastastikust paika ajas ja meeles, soovi kompida piire kuni äärmuseni. Kunst kõikides vormides – ideid, sõnu või märke, kasutuselt kõrvaldatud või erinevaid elemente kokku monteerides, vormitud või sepistatud, projitseeritud, ehitatud, kuulates ja üksteisega rääkides. Erinevate kunstiteoste komplekt läänemaailma vastassuunalistest otstest loob järjekindla hääle ja kogemuse ajas ja ruumis, täis kontrastsust, pingeid ja ühehäälsust,” kommenteeris kuraator Juri Koll.

Näitus ja erisündmused pakuvad kultuurivahetust, et edendada edusamme, aktiivsust, sõnavabadust – leida ühine alus, uusi viise näha ja väljendada oma seisukohti kogu maailmale.

Näituse järel avaldatakse kataloog. Projekti ‘Edge to Edge’ Eesti näitused toimuvad juulis Tartu Kunstimajas Tartu Graafikafestivali raames ja  ja Pärnu IN Graafika Festivalil Pärnu linnagaleriis augustis.

See näitus tähistab ühtlasi Eesti ja teiste Balti riikide iseseisvuse 100. aastapäeva.

Veneetsia Kaasaegse Kunsti Instituut (ViCA) asub aadressil 401 S. Mesa St. San Pedro, CA 90731.

Head Uudised GoodNews