1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti õpilasfirmad ootavad kõigi hääli Euroopa parima õpilasfirma valimisel
Eesti õpilasfirmad ootavad kõigi hääli Euroopa parima õpilasfirma valimisel

Eesti õpilasfirmad ootavad kõigi hääli Euroopa parima õpilasfirma valimisel

Mais Eesti parimaks õpilasfirmaks valitud discgolfi ketaste jälitusseadmeid valmistav Spotter on asunud võistlustulle Euroopa parima õpilasfirma võistlusel. Rahva lemmiku valimisel saavad aidata kaasa aga ka kõik Eesti inimesed.

Euroopa parim õpilasfirma 2021 (CoYC) rahva lemmiku valimisel ja virtuaalses esinemisvoorus saab lisaks õpilasfirmale Spotter näha ka teist Eesti õpilasfirmat LUFFA, mis saavutas Eesti võistlusel teise koha. Hugo Treffneri gümnaasiumi noorte ettevõte toodab loodussõbralikke ning kompostis lagunevaid keha- ja nõudepesutooteid.

Rahva lemmiku valimisel saavad oma hääle anda ka kõik Eesti inimesed võistluse lehel SIIN. Hääletusplatvormil saab tutvuda ka kõikide teiste finalistide ja neid tutvustavate videotega. Rahvahääletus on juba avatud ning kestab 15. juulini. Ülekannet võistluse avamisest saab vaadata SIIT.

Kuigi rahva lemmiku valimisel osaleb Eestist kaks õpilasfirmat, siis Euroopa parima õpilasfirma 2021 võistluse finaalis on siiski üksnes Eesti parimaks valitud Spotter. Euroopa parimad selguvad 15. juulil, kui auhinnatseremoonial tunnustatakse kolme parimat õpilasfirmat, rahva lemmikut (ärge unustage hääletada SIIN) ning ka teistes kategooriates žüriile silma jäänud õpilasfirmasid.

Euroopa parima õpilasfirma võistluselt on Eesti koolinoored varasemalt koju toonud tervelt kolm esikohta ning mitmeid poodiumikohti.

Sellel aastat Eestit esindav Tallinna 21. Kooli ja Kadrioru Saksa Gümnaasiumi noormeesteest koosnev õpilasfirma Spotter toode on kokku pandud erinevatest juba olemasolevatest komponentidest. See kinnitub ketta külge ning võimaldab GPS-i või hääle abil ketast kiirelt üles leida, kuna ühendub rakenduse kaudu ka otse mobiiltelefoniga.

JA Eesti jagab olulisemaid sündmusi ja otseülekandeid ka enda Facebook’i lehel Junior Achievement Eesti. Järgmisel aastal korraldab JA Eesti Euroopa õpilasfirmade võistlust 2022 Tallinnas.

Head Uudised GoodNews