1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti Rahvusballett tähistab täna ülemaailmset balletipäeva eritellimusena valminud dressides
Eesti Rahvusballett tähistab täna ülemaailmset balletipäeva eritellimusena valminud dressides

Eesti Rahvusballett tähistab täna ülemaailmset balletipäeva eritellimusena valminud dressides

Eile tähistasid tantsijad ja tantsuhuvilised ülemaailmset balletipäeva, mis teeb kummarduse balletile kui kunstivormile ning toob publiku ette maailma balletitruppide paremiku. Eesti Rahvusballett osaleb balletipäeva rahvusvahelises programmis juba kolmandat aastat.

Tänavuse balletipäeva teeb eestlaste jaoks eriliseks asjaolu, et seekord tähistati seda eritellimusena valminud Marati soojendusdresside.
Eile kogunes balletihuviline publik Rahvusooperisse Estonia, et osaleda sündmusel “Ballett & kringel”, mille raames oli teatrisaalis võimalik jälgida Eesti Rahvusballeti meestantsijate hommikust treeningtundi ning katkendit menulavastusest “Korsaar”, hiljem aga nautida Valges saalis kohvi ja maitsvat kringlit. Sündmust kureeris balletijuht Linnar Looris, kes jagas publikule selgitusi nii balletipäeva tausta kui laval toimuva kohta. Ülemaailmse balletipäeva puhul tegi meie rahvusballetiga koostööd ka Eesti legendaarsemaid ja vanemaid rõivafirmasid Marat. Nimelt valmisid tantsijatele pidupäevaks mugavad soojendusdressid, mis mõeldud just balletitrupile.

Avatud treeningul tantsijate seljas nähtud Marati uue soojendusdressi loomisel võeti arvesse trupi erivajadusi ja soove eelkõige mõõtude osas. Dresside disainimisel võeti aluseks Marati tavasortimendis olevad scuba dressid, mis on mugavad, hea venivusega, sobivad ideaalselt intensiivseks reisimiseks ning aktiivseks eluviisiks. Ent kõik dressid valmistati erimõõdulistena – igale tantsijale oma. Marati tegevjuht Raul Saks: “Fakt, et rahvusballetitrupp tähistab balletipäeva ning viib ka tulevasi treeninguid läbi just Marati dressides, on meie jaks ülim rõõm ja suur tunnustus.”

  • Ülemaailmse balletipäeva tähistamine jätkus veebi vahendusel, kus huvilised said jälgida Linnar Loorise intervjuud 1. detsembril esietenduva “Pähklipureja” koreograafi Gyula Harangozóga ning spetsiaalselt Estonia lavale loodud Katarzyna Kozielska lühilavastust „Open Door“.
Head Uudised GoodNews