1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti sai juurde poolsada uut advokaati
Eesti sai juurde poolsada uut advokaati

Eesti sai juurde poolsada uut advokaati

Eesti Advokatuur võttis 14. märtsil vandeadvokaadi abidena vastu 51 uut liiget ning andis 26 liikmele vandeadvokaadi nimetuse.

Tänavuse esimese poolaasta advokatuuri eksamitel osales kokku 111 inimest, neist 34 vandeadvokaadi ja 77 vandeadvokaadi abi eksamil. Vandeadvokaadi abi eksami sooritas edukalt 51 osalejat, saades niiviisi juristist advokatuuri liikmeks ja vandeadvokaadi abiks. Vandeadvokaadi abist tõusis eduka eksami järel vandeadvokaadiks 26 liiget.

“Kuigi juristiharidus avab mitmeid paljulubavaid karjäärivõimalusi, kinnitavad poolsada uut liiget, et klassikaline advokaadikutse on jäänud parimate jaoks ahvatlevaks ja prestiižseks valikuks,” rõhutas Eesti Advokatuuri esimees Imbi Jürgen.

Advokatuuri esimehe kinnitusel rõõmustab seekord eriti, et uute advokaatide seas on noorte juristide kõrval ka inimesi, kel on suur kogemus muudes eluvaldkondades. “Advokaatide ridadega liitub seekord kohtusüsteemi, prokuratuuri, avaliku halduse, filoloogia taustaga inimesi,” rõhutas Jürgen.

  • Eesti Advokatuuri enam kui 1100 advokaati jagunevad vandeadvokaatideks ja vandeadvokaadi abideks. Advokaadiks saamiseks tuleb omandada õigusteaduste magistrikraad ja üldjuhul sooritada vandeadvokaadi abi eksam. Vandeadvokaadi kutsenimetuse saamiseks tuleb advokaadil üldjuhul vähemalt kolm aastat töötada vandeadvokaadi abina ning seejärel sooritada vandeadvokaadi eksam.
Head Uudised GoodNews