1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti suurkujud said riigi sünnipäeva puhul kaela sinimustvalged sallid
Eesti suurkujud said riigi sünnipäeva puhul kaela sinimustvalged sallid

Eesti suurkujud said riigi sünnipäeva puhul kaela sinimustvalged sallid

Tallinna Kesklinna valitus ehtis iseseisvuspäeva puhul kultuuri- ja riigitegelaste mälestusmärgid ja skulptuurid sinimustvalge salliga.

Monika Haukanõmm ja Nikita Groznov. Foto: Tallinna Kesklinna Valitsus

Kesklinna vanema Monika Haukanõme sõnul on tegemist austusavaldusega neile, kes on jätnud sügava jälje meie riigi kultuurilukku või andnud hindamatu panuse meie riigi loomisel. „Riigi suurkujusid tuleb meeles pidada, ning lipuvärvides sall on tänuavaldus kõigile neile, kelle sõnad ja teod jäävad meie riiki saatma igavesti. Kindlasti väärib see traditsioon jätkamist ka tulevikus, et me ei unustaks inimesi, kes on seisnud vankumatult Eestimaa eest,“ ütles Haukanõmm.

  • Eesti Vabariigi 105. aastapäeva puhul said sallid kaela 14 Tallinna kesklinnas olevat mälestusmärki – Anton Hansen Tammsaare, Johan Pitka, Jaan Poska, Heino Eller, Gustav Ernesaksa, Voldemar ja Elfriede Lenderi, Amandus Adamsoni, Jaan Koorti, Friedrich Reinhold Kreutzwaldi, Jaan Krossi, Paul Kerese, Konstantin Pätsi mälestusmärgid. Samuti ehiti Lindamäel paiknev August Weizenbergi skulptuur „Linda“.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeval alguse saanud tava on Kesklinna valitsus jätkanud austusavaldusena Eesti riigi rajajatele ja kultuuri suurkujudele. Tänavuseks iseseisvuspäevaks ehiti mälestusmärgid lipuvärvidesse viiendat korda.

Head Uudised GoodNews