1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EESTI UKRAINALE EESKUJUKS! Eesti Noorsootöö Keskuse direktor: Eesti saab olla Ukrainale eeskujuks
EESTI UKRAINALE EESKUJUKS! Eesti Noorsootöö Keskuse direktor: Eesti saab olla Ukrainale eeskujuks

EESTI UKRAINALE EESKUJUKS! Eesti Noorsootöö Keskuse direktor: Eesti saab olla Ukrainale eeskujuks

Edgar Schlümmer ja Mykola MovchanEesti Noorsootöö Keskuse direktor Edgar Schlümmer kohtus reedel Ukraina noorte ja spordi aseministri Mykola Movchaniga, et tutvustada siinseid edusamme ning arutada võimalusi tulevaseks koostööks.

Schlümmeri sõnul tundsid Ukraina esindajad huvi Eesti rahvusvaheliselt tunnustatud noortepoliitika ja noorsootöö kogemuse vastu ning kontaktide arendamisest nii riiklikul kui praktikute tasandil.

„Ukraina kolleegide hinnangul võiks Eesti kogemus noortevaldkonnas olla üheks suunanäitajaks nende arenguteel,“ ütles Schlümmer. „Võib öelda, et huvi lisab ka see, et olime mitukümmend aastat tagasi mitmes valdkonnas sarnasel stardipositioonil ja nüüd on võimalik meie näitel oma silmaga näha kuhu ja kuidas on võimalik jõuda ja milliseid vigu vältida.“

Noorsootöö keskuse direktor tõi välja, et Eestis ja Ukrainas on mitmes mõttes sarnased väljakutsed, ehkki Eesti puhul on mastaabid väiksemad. Ka Ukrainas nähakse noorsootöös võimalusi, kuidas pöörata ümber või vähemalt pidurdada noorte lahkumist maapiirkondadest linnadesse, paremini kaasata venekeelseid noori, ennetada sotsiaalset kihistumist ning suurendada noorte konkurentsivõimet.

Täpsemalt räägiti kohtumisel sellest, kuidas noortevaldkonda tervikuna arendada, noortekeskuste tegevuse käivitamisest ja arendamisest ning noorsootöötajate professionaalse ettevalmistuse korraldamisest.

Head Uudised GoodNews