1. Avaleht
  2. Ajalugu
  3. Erikomisjon arutab parvlaev Estonia huku uurimise rahastamist
Erikomisjon arutab parvlaev Estonia huku uurimise rahastamist

Erikomisjon arutab parvlaev Estonia huku uurimise rahastamist

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon peab täna avaliku istungi, kus käsitleb parvlaev Estonia huku uurimise rahastamist.

Erikomisjoni esimehe Tõnis Möldri sõnul alustas valitsus parvlaev Estonia huku täiendava uurimise ettevalmistamist juba 2020. aasta sügisel, mil avalikustati info varem dokumenteerimata vigastusest laevakeres, ning 2021. aasta alguses otsustati eraldada Ohutusjuurdluse Keskusele allveeuuringuteks kolm miljonit eurot.

“Paraku jäi raha väljamaksmine venima, samuti ei viinud rahandusminister valitsuse ette keskuse esitatud lisataotlust. Praeguseks on uuringud rahapuudusel seiskunud ning uuringute lõpuleviimiseks vajalik summa on kasvanud enam kui viiekordseks,” ütles ta. “Ootame põhjalikke selgitusi, miks on uuringute rahastamisega venitatud ning kuidas kavatseb valitsus olukorra lahendada, et ohvrite lähedased ja avalikkus saaksid juhtunu kohta ammendavad vastused ning koos sellega ka viimaks hingerahu.”

Istungile on kutsutud rahandusminister Annely Akkermann, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Ahti Kuningas ja meremajandusosakonna juhataja Jaak Viilipus, Ohutusjuurdluse Keskuse juhataja Rene Arikas ja SA Mare Liberum juhataja Margus Kurm.

  • Erikomisjoni avalik istung algab kell 9 ja seda saab jälgida veebiülekandes.
Head Uudised GoodNews