1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. UUED SEADUSED I Riigipea kuulutas välja neli seadust
UUED SEADUSED I Riigipea kuulutas välja neli seadust

UUED SEADUSED I Riigipea kuulutas välja neli seadust

President Alar Karis andis täna heakskiidu seadustele, mis puudutavad veeldatud maagaasi aktsiisist vabastust, kalandusel riigiabi andmist, põllumajanduslike otsetoetuste süsteemi ning teadus- ja tehnoloogiakoostööd Ameerika Ühendriikidega.

  • Alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muutmise seadusega vabastatakse veeldatud maagaasi (LNG) taasgaasistamiseks kuluv maagaas aktsiisist, nagu on vabastatud maagaas, mida kasutatakse maagaasivõrgu töös hoidmiseks. Võrdse kohtlemise tagamiseks laieneb maagaasi aktsiisivabastus LNG taasgaasistamisele, sealhulgas LNG ujuvterminalis.
  • Kalandusturu korraldamise seadusega luuakse riigisisene õigusraamistik Euroopa Liidu kalandusele ja vesiviljelusele suunatud fondide rakendamiseks, kalanduse riigiabi andmiseks ja kalanduse ühise turukorralduse meetmete rakendamiseks. Rakenduskava elluviimiseks eraldatud Euroopa Liidu eelarves ligi 97,4 miljonit eurot. Koos Eesti riigipoolse kaasrahastamisega kokku on 2029. aasta lõpuni elluviidava rakenduskava eelarve suurus 139,13 miljonit eurot.
  • Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika rakendamise seadusega ajakohastatakse vajalikud viited Euroopa Liidu õigusele ning muudetakse rakendatavaid sätteid vastavalt ühise põllumajanduspoliitika reformipaketile. Seadusega tehakse muudatusi ka põllumajanduslike otsetoetuste süsteemis ning viiakse põllumajandustoodete ühise turukorralduse abinõude rakendamine vastavusse Euroopa Liidu muudetud määrusega.
  • Eesti Vabariigi Valitsuse ja Ameerika Ühendriikide valitsuse vahel sõlmitud teadus- ja tehnoloogiakoostöö kokkulepet täiendati ja pikendati kuni aastani 2029 ning lisati koostöövõimalused globaalse terviseohutuse, küberturvalisuse, tehisintellekti, finantstehnoloogia ja digitaalse valitsemise valdkonnas.
Head Uudised GoodNews