1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ERILISE LAPSE KINGADES – tore pereüritus erivajadustega laste heaks
ERILISE LAPSE KINGADES – tore pereüritus erivajadustega laste heaks

ERILISE LAPSE KINGADES – tore pereüritus erivajadustega laste heaks

lapse kingades31. mail, algusega 16 toimub Rakveres, Näituse 4A, tore perepidu „Erilise lapse kingades“. Perepäeva korraldab Rakvere Karmeli kogudus noortefestivali „Pöördes“ raames.

Karmeli kogudus koos paljude partneritega on korraldanud kolmel aastal lastekaitsepäeva eel nädalapikkust peresündmust “Lapse kingades”, et läbi erinevate väljundite väärtustada lapseks olemist. Käesoleval aastal toimub ekstra sündmus, mis eelkõige on suunatud erivajadustega lastele ning noortele.

“Erilise lapse kingades” suursündmus algab kontserdiga kus astub üles noor popplaulja Daniel Levi ning peamiselt Rakvere linna ja lähiümbruse noortest koosnev Pop-Rock koor Fusion. Vaheldumisi laulude, mängude ning ühistegemistega kestab kontsert orienteeruvalt 70 minutit.

Ilusa ilma korral järgneb sellele “õhupalli rongkäik” Rakvere Rahvaaiaparki, kus leiab aset ühine perepiknik koos osalejatele mõeldud töötubade, batuutide, toredate tegelaste ning kaasakiskuva muusikaga.

Perepeol „Erilise lapse kingades“ on kaks põhieesmärki:
1. Pakkuda võimalus nii Lääne-Virumaal kui terves Eestis elavatele erivajadustega lastele ja noortele osaleda kontserdil/perepeol, mis on korraldatud ja läbi viidud just nende vajadustest ja eripäradest lähtudes.

2. Ürituse läbiviimise kaudu õpivad noored  (vabatahtlikena peo korraldamisel osalevad tavanoored) märkama abivajajaid omaenda kodukohas ning ei pelga suhtlemist erivajadustega eakaaslastega.

Sündmus on kõigile osalejatele tasuta.

Kui keegi osaleb gruppidega, on oodatud sellekohane eelnev info, et teha parem ettevalmistus.

Uuri lähemalt SIIT!

Head Uudised GoodNews