1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. ESILINASTUB TÄNA I Maria Reinupi uus dokumentaalfilm on trikiratturist Keity Meierist
ESILINASTUB TÄNA I Maria Reinupi uus dokumentaalfilm on trikiratturist Keity Meierist

ESILINASTUB TÄNA I Maria Reinupi uus dokumentaalfilm on trikiratturist Keity Meierist

Maria Reinup on Eesti filmirežissöör, kelle jaoks ekstreemspordi teemal filmi teha pole esimene kord. 2020. aasta kevadel Simple Sessionil esilinastunud ja sügisel Just Filmi programmi kuulunud “Elu on vaid üks sõit” jõudis 2021. aastal esimese Eesti filmina Red Bull TV voogedastusplatvormile. Trikiratturist Keity Meierist valmis dokumentaalfilm Eesti lugude sarjas ning kannab nime “NINJA”. 28-minutiline dokumentaalfilm avab ühe triki tegemise telgitagused ning annab aimu meeletust vaimsest ja füüsilisest tööst, mida üks noor naine on teinud selleks, et püstitada ood julgusele. Film on ühtlasi valitud maineka DocPoint dokumentaalfilmide festivali filmiturule FINEST.

Mitmekordne Eesti parim naismotosportlane, hulljulgete trikkide teostaja ja Baltimaade üks parimaid triali sõitjaid Keity Meier vallutas eestlaste südamed sõites triali rattaga üle Tartu kaarsilla. Laiemale üldsusele jäi Keity silma aga aastal 2022, kui noor naine sooritas kaks ohtlikku trikki – seljatas oma mootorrattaga nii Tartu lauluväljaku kaare kui ka pöörased kõrgused, hüpates mootorrattaga ühelt Swisshoteli tornilt teisele. Vabal ajal annab Keity oma teadmisi edasi triali sõitu õpetades, treenib erinevateks võistluseks või haub plaane inimvõimekuse piiride lükkamiseks. Nagu Keity ise ütleb – ta sõidab motika või ükssarvikuga!

“NINJA” filmitegijateks on režissöör Maria Reinup, operaator Alis Mäesalu, helikunstnik Kauri Lemberg, monteerija Johanna Maria Vilgats, helilooja Janek Murd ja produtsendid Aili Maarja ning Kadi Freja Felt, tootjafirma Get Shot Films. Film on valminud “Eesti lood” sarjas Eesti Rahvusringhäälingu, Kultuurkapitali ja Eesti Filmi Sihtasutuse toel.

  • “NINJA” esilinastub 26. jaanuar kell 22:35 ETVs.
Head Uudised GoodNews