1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ESIMENE TEADUSIGLU! Otepää Winterplace ja AHHAA Teaduskeskus ehitasid maailma esimese teadusiglu
ESIMENE TEADUSIGLU! Otepää Winterplace ja AHHAA Teaduskeskus ehitasid maailma esimese teadusiglu

ESIMENE TEADUSIGLU! Otepää Winterplace ja AHHAA Teaduskeskus ehitasid maailma esimese teadusiglu

Foto: Ilmo Tamm
Foto: Ilmo Tamm

Otepää Linnamäe orus valmis maailma esimene teadusiglu. Otepää Winterplace ja Ahhaa Teaduskeskus toovad alates sellest aastast teaduse ka talverõõmudesse.

Eilsest on osake Baltimaade suurimast ja moodsaimast teaduskeskusest Otepää Winterplace´is. Otepää Winterplace´i ehitati maailma esimene ehtsast lumest teadusiglu. Otepää Winterplace juhataja Siim Kalda sõnul käis iglu ehitamine terve nädala ning sellesarnast ei ole Baltimaades enne nähtud. Ahhaa Teadusiglus saab mänguliselt tutvuda teaduse ja tehnoloogiaga, ise katsetades ja avastades. Kasutada on nii plasmapallid, tähepusled, kaleidoskoop, laserlaud kui ka interaktiivne lumekast.

Foto: Ilmo Tamm

„Meil on väga hea meel, et Tartu Ahhaa Teaduskeskusega koostööd teeme“ ütles Otepää Winterplace-i müügi- ja turundusjuht Triin Kalda. „Maailma esimene teadusiglu on kindlasti avastamist väärt atraktsioon meie pargis, kusjuures Ahhaa Teadusiglus avastamine on täiesti tasuta.“ lisas ta.

Foto: Ilmo Tamm

Otepää Winterplace on Eesti suurim talvepark, mis pakub aktiivset vaba aja veetmise võimalust kogu perele Otepää kesklinnas, Linnamäe orus. Huvitavaid talviseid tegevusi leiavad erinevas vanuses lapsed, noorukid ja täiskasvanud. Talvepargis ootavad lustijaid: snowtubingu rajad, kelgumägi, uisuväljak, põhjapõdrad, iglukino, väikelaste tuubikarussell, Ahhaa Teadusiglu ja loomulikult palju lund.  Pargi nõlvad on kaetud kunstlumega, mille tootmiseks kasutatakse tänapäeva tipptehnikat.

Foto: Ilmo Tamm

Ahhaa Teaduskeskus asub Tartus ja selle eesmärk on väärtustada õppimist, pakkudes kõigile avastamisrõõmu. Ahhaa põhiülesanne on teaduse tutvustamine laiale avalikkusele. Põhiline meetod on „käed-külge“-näitused, kuid tegutseda saab ka planetaariumis, töötubades ja teadusteatris. Koolidele pakutakse mitmesuguseid õppeprogramme. Ahhaa-sse on oodatud igas vanuses külastajad, et veeta sisukas ja tegutsemist täis päev. Otepää Winterplace on Eesti suurim talvepark, mis pakub aktiivset vaba aja veetmise võimalust kogu perele Otepää kesklinnas, Linnamäe orus. Otepää Winterplace tähendab neli kuud kogu perele mõeldud talvesündmust.

Foto: Ilmo Tamm
Head Uudised GoodNews