1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tants
  4. FOTOD I Valgamaa tantsupeol tantsiti lumi taevast alla
FOTOD I Valgamaa tantsupeol tantsiti lumi taevast alla

FOTOD I Valgamaa tantsupeol tantsiti lumi taevast alla

Nädalavahetusel toimus Otepää keskväljakul õhtuhämaruses Valgamaa tantsupidu „Pööripäevast päripäeva”, mille tantsud tõid kaasa talvise lumesaju.

Tantsupeol osales kokku 37 rühma ligi 450 osalejaga. Tantsupeo pealavastaja oli Kaire Ojavee. Tantsupidu kajastas jaanuarist detsembrisse liikudes rahvakombeid ja püüdis lahti mõtestada kaasaegseid tantse rahvakalendrist vaadatuna.

“Tantsupidu läks igati korda, tänan tantsijaid rõõmu ja lusti eest,” sõnas Ojavee. “Publiku poolt oli soe vastuvõtt, Otepääle omaselt trotsisime tuult ja lund. On äärmiselt oluline, et rahvakultuuri traditsioon edasi kestaks, seega on tantsu- ja laulupidude korraldamine äärmiselt oluline.”

Pidulikul avatseremoonial võtsid sõna Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees Agu Kabrits ja Otepää vallavanem Jaanus Barkala. Tõrvast andis tantsupeotule üle Otepääle Tõrva abivallavanem Lauri Drubinš. Peo lõppedes sai tule endale Valga vallavanem Monika Rogenbaum.

Kaire Ojaveed abistasid Eha Mandel (memmede ja seenioride rühmad), Kaidi Pajumaa (vahetekstid) ja Merle Soonberg (peo tehniline teostus). Peomuusika mängis sisse Margit Tali koos oma bändiga.

Head Uudised GoodNews
tags: