1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tants
  4. Valgamaa tantsupidu “Pööripäevast pööripäeva“ peetakse Otepääl
Valgamaa tantsupidu “Pööripäevast pööripäeva“ peetakse Otepääl

Valgamaa tantsupidu “Pööripäevast pööripäeva“ peetakse Otepääl

27. novembril tantsitakse Otepää keskväljakul õhtuhämaruses meeleolukalt läbi nelja aastaaja tantsupeol, mis on pealtvaatajatele tasuta.

Tantsupeo pealavastaja on tuntud tantsupedagoog, Otepää Gümnaasiumi õpetaja ja arvukate tantsurühmade juhendaja Kaire Ojavee. Teda abistavad Eha Mandel (memmede ja seenioride rühmad) ja Kaidi Pajumaa (vahetekstid). Peomuusika mängis sisse Margit Tali koos oma bändiga.

„Tantsupidu „Pööripäevast pööripäeva“ liigub jaanuarist detsembrisse, kätkedes endas väga väikest osa rahvakommetest ja püüdes lahti mõtestada kaasaegseid tantse rahvakalendrist vaadatuna,“ sõnas Kaire Ojavee.

Tantsupeol osalevad kokku 39 rühma ligi 500 osalejaga, sealhulgas on laste tantsurühmi 13, noorte ja neidude tantsurühmi 5, täiskasvanute tantsurühmi 20 ja pererühmi 1.

Ansambli Ska Faktori laulust „Tantsupeole“ on aastate jooksul kujunenud noorte üks lemmikumaid tantsupeolugusid. See lugu ei puudu ka Valgamaa tantsupeo repertuaarist. Ska Faktori laulja Taavi Otsus osales ka ise kooliajal rahvatantsus. Kahjuks ei saadud ülevaatuselt läbi ja rahvatantsukarjäär jäi tookord soiku.  Populaarne tantsupeolaul sai alguse aga hoopis laulupeoga seoses.

„Elasin tol ajal Kadriorus ja lauluväljakul toimuv oli hästi korteriaknast kuulda. Kuulsin läbi avatud akna lauluväljakul toimuvat. Kuuldu andis idee ja formuleerus lauluks sealsamas korteriaknal istudes. Tore, et üks lihtne uitmõte pani alguse ühele laulule, mis elab praegu juba oma elu,“ märkis Taavi Otsus. „Soovin kõigile Valgamaa tantsupeol osalejatele vahvat pidu!“

Head Uudised GoodNews