1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. FOTOD: Otepääl peeti perepäeva
FOTOD: Otepääl peeti perepäeva

FOTOD: Otepääl peeti perepäeva

Otepää valla pere- ja ohutuspäev algas meeleoluka kontserdiga, kus esines ka tuntud laulja Uudo Sepp.

Vabal laval esinesid loomad ühislauluga, koer Krahv, Linda ja Keiu klaveripaladega, Eliise ja Meriliis flöötidega, Loore All lauluga, Esteetika- ja tantsukool tantsuga.

Perepäeval sai uurida päästeameti autot ja sinna ka sisse ronida. Virtuaalprillid aitasid läbi mängida ohuolukorra nii, et päriselt keegi viga ei saanud. Tulesimulaatoris sai katsetada leegi kustutamist. Lisaks tegid päästjaid demonstratsiooni, kus autost lõigati välja inimene justnagu päris avariiolukorras. Päästeameti maskott Nublu oli igal pool valvas valvur.

Politsei lubas oma autosse ronida ning selga sai proovida põnevaid politseiriideid- ja varustust. Punase Risti juures oli mannekeen, kelle peal sai katsetada, kuidas tuleb välja inimese elustamine ja kaasa sai hulgaliselt häid nõuandeid õnnetusjuhtumiteks. Maanteeamet veeres kohale pöörleva autoga, mis simuleeris olukorda,  kus õnnetusejärgselt on auto jäänud pidama katuse peale ja inimene peab ise sealt välja saama. Lisaks oli tekitatud pidurdusolukord, mis näitas, kui oluline on turvavöö kinnitamine.

Nõuni noorte jõulukohvik Põhjapõdrad pakkusid lapselikke, rõõmsaid ja maitsvaid suupisteid. Teenitud rahaga viivad noored Nõunis koos Marika Viksiga läbi erinevaid nooretele suunatud ettevõtmisi.

Avatud oli ka Lebola, kuhu toodi vanu raamatuid, mänguasju ja mänge ning igaüks sai leida endale uue ja põneva. Fotoseina juures olid päästeameti riided, mida sai terve pere endale selga panna ja pilti teha. Pere- ja ohutuspäeval oli avatud lausa neli erinevat töötuba: unenäopüüdja, tuulelohe, tuuleveski ja loomamaskide meisterdamise töötuba.

Tänu Otepää loodusseltsile oli seeneteadlasel Teele Jairusel spetsiaalselt selleks päevaks valmistatud seenenäitus, mida huvilised said uudistada ja küsimusi küsida.

Päeva lõpetas lendteatri koguperelavastus “Teofrastus”, mis juhtis tähelepanu loomade eest hoolitsemisele.

Merilin Kirbits, Otepää Kultuurikeskuste loomejuht

Fotod: Valju Aloel

Head Uudised GoodNews