1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. G4S-i turvatöötaja võttis purjus naiselt autovõtmed käest
G4S-i turvatöötaja võttis purjus naiselt autovõtmed käest

G4S-i turvatöötaja võttis purjus naiselt autovõtmed käest

Tänu tähelepanelikule tankla klienditeenindajale tabas G4S-i turvatöötaja Põlvas naise, kes alkoholijoobes autorooli istus.

18. veebruaril kella poole ühe ajal öösel läks G4S-i patrulli turvatöötaja tegema kontrollkäiku Põlvas asuvasse tanklasse. Sealne klienditeenindaja juhtis turvatöötaja tähelepanu ühele naisterahvale, kes oli sõitnud sinna sigarette ostma. Teenindaja ütles, et naine, kes tuli autoga, käitus imelikult.

Turvatöötaja läks olukorra kontrollimiseks auto juurde, mille naisterahvas oli juba käivitanud. Ta koputas aknale ja küsis juhilt, kas temaga on kõik korras. „Kui naine küljeakna alla lasi, siis tundsin juba alkoholilõhna, ja ta tunnistas, et on napsitanud,“ rääkis turvatöötaja.

Mees keeras autol süüte välja, võttis võtmed enda kätte ja kutsus kohale politsei. Autot roolinud naine püüdis küll turvatöötajat veenda, et elab lähedal ja võib äkki koju sõita, kuid seda palvet ignoreeriti.

Sündmuskohale sõitnud politseinikud tuvastasid Mazda rooli istunud naisel alkoholijoobe, mis on kriminaalkorras karistatav, ja viisid ta jaoskonda.

Hiljuti võttis sama turvatöötaja teiselgi roolijoodikul autovõtmed käest. 29. jaanuaril tabas ta Põlva külje all ühe kaupluse juures autojuhi, kes oli nii raskes joobes, et ei saanud sõnagi suust. Turvatöötaja sõnul tunnistas mees politseinikele, et oli juba nädal aega joonud.

Kagu patrulltalituse juht Madis Soekarusk rääkis, et igal aastal tabatakse sadu joobes juhte just tänu tähelepanelikele kaasliiklejatele. „Aasta-aastalt on see arv kasvanud ja näitab selgelt, et kogukond ei tolereeri taolist käitumist,“ ütles ta.

Soekarusk lisas, et kuigi teadmine võimalikust purjutajast kellelegi rõõmu ei tee, on positiivne inimeste aktiivsus ohtlikest juhtidest politseile teadaandmisel. „Politsei ja kogukonna koostöö on joobes juhtide liiklusest eemaldamisel aina aktiivsem. Seda suuresti tänu sellele, et inimesed tajuvad aina enam oma vahetuid võimalusi ja vastutust liiklusohutuse tõstmisel,“ rõhutas ta.

Head Uudised GoodNews