1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. G4S turvatöötaja päästis põlengust mehe
G4S turvatöötaja päästis põlengust mehe

G4S turvatöötaja päästis põlengust mehe

Teisipäeva õhtul käivitas pliidil kõrbev toit Harjumaal Anijas asuvas kortermajas suitsuanduri. Häiresignaali peale sügavalt magav korterielanik aga ei ärganud. Kuna suitsuandur andis häireteate ka turvaettevõtte G4S juhtimiskeskusesse, siis saadeti kohale turvatöötaja, kes sügavasse unne suikunud mehe üles äratas ja sedasi inimese elu päästis.

G4S sai tulekahjuteate kella kümne paiku õhul. Kuna telefonile korterielanik ei vastanud, saadeti sündmuskohale kohe turvaettevõtte patrull. Samal ajal püüdis juhtimiskeskus veelkord korterielanikuga ühendust saada, kuid tulutult.

Kohale jõudnud turvatöötaja kuulis korteriaknast häiresignaali ja läks olukorda kontrollima. Ka uksele koputamise peale keegi ust avama ei tulnud. Seetõttu sisenes turvatöötaja korterisse.
Korter oli pime ja suitsu täis. Taskulambiga valgust näidates leidis turvatöötaja elutoa diivanilt magava mehe. Korterielanik ei reageerinud koduvalve seadmete häiresignaalile, juhtimiskeskuse telefonikõnedele, uksekoputusele ega turvatöötaja hõigetele, kuid ärkas lõpuks kui turvatöötaja teda raputas.

Mees vajas hetke toibumiseks, jooksis siis kööki, kus lülitas välja kõik kodumasinad. Turvatöötaja abiga avati korteri aknad tuulutuseks ja mindi siis õue värske õhu kätte.
Korteris oli pliidile jäänud supipott, mis oli kõrbema läinud. Elamine oli suitsu ja vingu täis, kuid leeki põlengust ei tekkinud ja päästjate abi vaja ei läinud. Samuti ei soovinud mees meedikute abi kui turvatöötaja korduvalt pakkus, et kutsub kiirabi.

Üldjuhul äratab suitsuandur valju signaaliga magava inimese üles. Selle juhtumi puhul läks aga vaja koduvalve süsteemi ja turvatöötaja reageerimist, et inimelu päästa. Toidu pliidile unustamine on üks sagedasemaid tulekahjude tekkepõhjuseid. Põlengute vältimiseks tasub söögitegemise ajal ise alati pliidi juurde jääda.

Head Uudised GoodNews