1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. GALERII! Eile algas Viljandis esimene komöödiafilmide festival WILKOM
GALERII! Eile algas Viljandis esimene komöödiafilmide festival WILKOM

GALERII! Eile algas Viljandis esimene komöödiafilmide festival WILKOM

Fotod: Andres Oja

Sel nädalalõpul leiab Viljandis aset esimene komöödiafilmide festival Wilkom, mille korraldajate eesmärgiks on tuua inimesteni valik kaasaegseid komöödiafilme.

Ava-aastal näeb publik kümmet välismaist filmi mustast komöödiast kuni janthuumorini. Programmist leiab filme üle kogu maailma, nii Argentiinast, Hiinast kui Venemaalt. Hispaaniast tuleb kaks elurõõmsat ja kirevat filmi „Hõim“ ja „Öö, mil mu ema tappis mu isa“, Hiina ja Ameerika koostöös valminud ning viimasel Sundance’i festivalil auhinnatud „Surnud sead“ segab komöödiaga kokku mitut teist žanri, hollandlaste „Ron Goossens, rämpsfilmide kaskadöör“ vajutab aga põhja musta huumori gaasipedaali. Mitme filmiga on kaasas ka tegijad, kes avavad filmide tausta ja kindlustavad unikaalse filmielamuse.

Laupäeval on festivalil kohal ka kahe filmi tegijad. Esimese laupäevase filmiga on kohal režissöör Arman Tajmir Riahi ning „Ron Goossens, rämpsfilmide kaskadöör“ filmi režissöör Steffan Haars ning peaosaline Tim Haars tulevad publikuga kohtuma laupäeva keskpäevasel linastusel.

Lisaks põhifilmiprogrammile toimub ka kaks Eestiga seotud erilinastust. Eesti Vabariigi 100. juubeli ära märkimiseks tuleb linastamisele Eesti varaste tummfilmide seanss, mida saadab elav muusika ja kommenteerib filmide vahel Hardi Volmer. Eesti uuema huumori vallast linastuvad „Seltsimees lapsega“ eduka täispika mängufilmi debüüdi teinud Moonika Siimetsa varased lühifilmid, mille üheks keskseks komponendiks on kindlasti huumor.

Lisaks filmidele leiab neljapäeva õhtul festivali raames aset äkiline stand-up comedy show FOPAA!

Filmide linastused toimuvad Viljandi kinos Centrum, Piletid on saadaval Forum Cinemase koduleheküljelt ja Forumi kinode kassadest.

Festivali toetavad Kultuurkapital, EV 100, Sakala, raadio KUKU, Eesti Ekspress, Delfi ja ForumCinemas, EFI.

VAATA GALERIID AVAMISEST!
Fotod: Andres Oja

Head Uudised GoodNews