1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Haabersti elanikud saavad soodsa hinnaga tellida lehekottide äravedu
Haabersti elanikud saavad soodsa hinnaga tellida lehekottide äravedu

Haabersti elanikud saavad soodsa hinnaga tellida lehekottide äravedu

Haabersti linnaosavalitsus pakub linnaosa korteriühistutele ja majaomanikele võimalust tellida kokku kogutud lehekottide äravedu linnaosa lepingupartnerilt soodsa hinnaga.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et linnaosavalitsuse sooviks on elanikele, kel oma auto ja võimalus transpordiks puudub, leheveol appi tulla. „Eelmisel aastal kui pakkusime antud teenust esmakordselt viidi elanike soovil linnaosavalitsuse lepingupartneri poolt ära ligi 700 kotti puulehti,“ rääkis linnaosavanem ning avaldas lootust, et sel aastal on elanike teadlikkus juba suurem ning seetõttu on ka suurem huvi lehtede äraveo vastu.

Linnaosavanem lisas, et elanikel on võimalus lehekotid ka tasuta ära anda. „Tallinna jäätmejaamades võetakse biolagunevaid aia- ja haljastusjäätmeid ühelt toojalt päevas korraga kuni kuus 100-liitrilist kotitäit tasuta vastu,“ ütles Hanimägi.

Soodsa hinnaga lehekottide äraveo saab tellida täites linnaosavalitsuse veebilehel tellimusvormi, helistades telefonil 6404805 või kirjutades e-posti aadressil pavel.kornev@tallinnlv.ee. Tellimusi lehekottide äraveoks võetakse vastu kuni 30. novembrini 2020.

Linnaosavalitsus palub haljastujäätmed panna musta või läbipaistvasse 150-liitrisesse kilekotti, kotisuu korralikult kinni siduda ja kotid sõiduteele võimalikult lähedale paigutada, et need oleksid kergesti kättesaadavad. Jälgida tuleb, et ühe koti kaal ei ületaks 15 kilogrammi ja neis oleksid vaid puulehed. Ühe 150-liitrise koti äravedu maksab 1,55 eurot + km.

Lisaks tuletab linnaosavalitsus meelde, et puulehed, oksad, taimed jms haljastujäätmed tuleb kindlasti koguda olmeprügist eraldi. Nii nagu tuleb eraldi koguda paber ja papp, pakendid ja ohtlikud jäätmed, nii tuleb eraldi koguda ka biolagunevad aiajäätmed. Biolagunevaid aia- ja haljastusjäätmeid võetakse Tallinna jäätmejaamades tasuta ühelt toojalt korraga kuni kuus 100-liitrilist kotitäit päevas. Rohkem infot jäätmejaamade vastuvõtutingimuste ja hinnakirja kohta leiab siit.

Head Uudised GoodNews