1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Haabersti helkuripuudelt leidis uue omaniku enam kui 3000 helkurit
Haabersti helkuripuudelt leidis uue omaniku enam kui 3000 helkurit

Haabersti helkuripuudelt leidis uue omaniku enam kui 3000 helkurit

Esmaspäeval lõppes üle kolme kuu kestnud kampaania, mille käigus ehiti linnaosa kolmes eri paigus helkuripuud.  Linnaosavalitsus koostöös politsei ja munitsipaalpolitseiga jagas oktoobrist alates kokku ligi 3000 elupäästjat.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et helkuripuult on endale uue helkuri saanud enam kui 3000 elanikku. „Linnaosavalitsuse eesmärk oli kampaaniaga juhtida elanike tähelepanu liiklusohutusele pimedal ajal ning muuta helkuri saamine lihtsaks ja mugavaks,“ ütles linnaosavanem.

„Kuigi helkuripuu projekt on Haaberstis lõpule jõudnud, on endiselt väga oluline, et teeksime end pimedal ajal autojuhtidele nähtavaks. Helkur tuleb kinnitada riiete külge sõiduteepoolsele ehk paremale küljele nii, et see oleks nähtav igast suunast,“ jätkas Hanimägi ning lisas, et helkurist on kasu vaid siis, kui ta on kinnitatud nähtavale kohale ja autojuhil on võimalik seda märgata. Linnaosa vanem kinnitas, et helkurite jagamisega jätkatakse ka järgmisel hooajal, kuid mõeldakse, kas ja mil moel tuleb kontseptsiooni muuta, et kasutegur oleks veelgi suurem.

Haabersti linnaosas olid helkurid riputatud Kakumäel (Kakumäe tee 42) ja Astangul (Astangu tänav 28) asuvatele kuuskedele ning Nurmenuku keskuse ees asuva Haabersti jõulukuuse aiale.

Head Uudised GoodNews