1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Haabersti Tegevuskeskuses on avatud Haabersti Lasteaedade kunstinäitus “Keel ja kultuur minu ümber”
Haabersti Tegevuskeskuses on avatud Haabersti Lasteaedade kunstinäitus “Keel ja kultuur minu ümber”

Haabersti Tegevuskeskuses on avatud Haabersti Lasteaedade kunstinäitus “Keel ja kultuur minu ümber”

Haabersti Tegevuskeskuses (Õismäe tee 24) on alates tänasest avatud Haabersti lasteaedade kunstinäitus “Keel ja kultuur minu ümber”. Näitusel eksponeeritakse laste joonistusi, kus lapsed väljendavad kunsti kaudu, mis on nende jaoks keel ja kultuur ning kuidas nad suhtuvad teiste keeltesse ja kultuuridesse. Näitust saab külastada Haabersti Tegevuskeskuses kuni 29. veebruarini.

Tallinna lasteaia Vikerkaar õppejuht Reelika Gromov sõnas, et näitusel on üles seatud kuue Haabersti lasteaia laste joonistused teemal „Keel ja kultuur minu ümber“. „Käesolev õppeaasta on Tallinnas pühendatud erinevatele keeltele ja kultuurile laiemalt. Seetõttu tegime ettepaneku linnaosa lasteaedadele osaleda kunstinäitusel “Keel ja Kultuur minu ümber”, kus lapsed saavad läbi kunsti väljendada meid ümbritsevat mitmekultuurilisust ja tutvuda seeläbi erinevate keelte ja kultuuridega Lastel on hea teada teisest kultuurikeskkonnast ja riigist pärit lapse olulisi tähtpäevi ja traditsioone, nii laieneb laste silmaring ning teine kultuur muutub mõistetavamaks,“ ütles õppejuht ning lisas, et näitusele valisid lasteaiad 3 tööd kolmest erinevast vanusegrupist: sõimerühm, noorem aiarühm ja vanem aiarühm. Kunstinäitusest „Keel ja kultuur minu ümber“ võtsid lisaks lasteaiale Vikerkaar osa Tallinna Meelespea Lasteaed, Tallinna Nurmenuku Lasteaed, Tallinna Veerise Lasteaed, Tallinna Lasteaed Pääsusilm ja Tallinna Lasteaed Sinilill.

Haabersti linnaosa vanema Oleg Siljanovi sõnul on eriti oluline, et lapsed oleksid teadlikud ja saaksid kunsti kaudu tutvuda Eestis elavate erinevate rahvaste mitmekesise kultuuri ja traditsioonidega.

On eriti oluline, et lapsed oleksid teadlikud ja saaksid kunsti kaudu tutvuda Eestis elavate erinevate rahvaste mitmekesise kultuuri ja traditsioonidega.

Näitus on avatud kuni 29. veebruarini Tegevuskeskuse fuajees. Näituse külastamine on tasuta ja kõik huvilised on oodatud.

Head Uudised GoodNews