1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Haaberstis otsitakse tegusaid tänavakunstnikke
Haaberstis otsitakse tegusaid tänavakunstnikke

Haaberstis otsitakse tegusaid tänavakunstnikke

Haabersti linnaosavalitsus otsib tegusaid tänavakunstnikke, kes sooviksid luua ja teostada supergraafikat Haabersti linnaosas asuvate elektrialajaamade seintele. Seinamaalingutega soovitakse värskendada kuni kuue alajaama seinu.

Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanov sõnas, et linnaosavalitsuse eesmärk on värskendada linnaosas asuvate suhteliselt amortiseerunud alajaamahoonete välisilmet kujundades alajaamad grafitikunstiga stiililiselt ja temaatiliselt ühtseks ning esteetiliselt kauniks. „Hoone seinte katmine grafitikunstiga annab ka tänavakunstnikele võimaluse rakendada oma loomingulisust ja joonistusoskusi legaalselt grafitikunsti harrastamiseks. Teisalt aga rikastavad kaunid seinamaalingud linnaruumi ning pakuvad möödujatele silmailu,” ütles linnaosavanem.

Linnaosavalitsus soovib, et alajaamade seinad oleksid kujundatud loodusteemaliselt ning seetõttu on seinamaalingute temaatikad linnaosavalituse poolt ette antud. “Teemade valikus on Haabersti olulisemad looduskaunid kohad ja põllulilled, mis on seotud asukohapõhiselt Õismäe asumis olevate rajatistega,” rääkis Siljanov ning lisas, et eelmisel aastal kaeti Haabersti linnaosas seinamaalingutega kolm alajaama.

Tänavu ootavad Haabersti linnaosas seinamaalinguid elektrialajaamad, mis asuvad järgmistel kinnistutel: Rannamõisa tee 14k, Õismäe tee 78a, Õismäe tee 122e, Õismäe tee 100e, Õismäe tee 117e ja Astangu 44e.

  • Huvilistel, kes soovivad osaleda Haabersti linnaosa elektrialajaamade seintele supergraafika loomisel, palutakse endast linnaosavalitsusele märku anda hiljemalt 29. maiks e-posti aadressil marianna.otsa@tallinnlv.ee. Soovijatele saadetakse ostumenetluse kutse koos täpsemate tingimustega. Peale osalemiskutse saamist tuleb 21 päeva jooksul esitada linnaosavalitsusele ideekavand iga alajaama kohta koos hinnapakkumisega. Tööde teostamise tähtaeg on 18.09.2023.a.
Head Uudised GoodNews