1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Haaberstis rekonstrueeriti 230 000 euro eest mänguväljakuid
Haaberstis rekonstrueeriti 230 000 euro eest mänguväljakuid

Haaberstis rekonstrueeriti 230 000 euro eest mänguväljakuid

Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti tellimusel rekonstrueeriti Õismäe tee 150b ja Järveotsa tee 23 hoovis asunud amortiseerunud mänguväljakud.

Õismäe tee 150b mänguväljaku rekonstrueerimise lepinguline maksumus oli 167 695 eurot, tööde teostajaks Infra Road. Järveotsa tee 23 mänguväljaku maksumuseks kujunes 62 899 eurot ja tööde teostaja oli Maatriks-RP. „Kokku oleme sel suvel linnaosa mänguväljakute korrastamisse investeeritud juba ligi pool miljonit eurot,“ ütles Haabersti linnaosavanema asetäitja Oleg Siljanov.

Õismäe tee 150b mänguväljakul ootavad mänguhuvilisi pesakiik, karusell, kiiged, ronila, kiik-ronila ja väiksematele lastele liivamängud. Uudsena paigaldati mänguväljakule trossrada. Samuti rajati uus valgustus ja kõnniteed. Mänguväljaku alusena kasutati klassikalist liivaala ja uudsemat valatavat kummikatendit EPDM. Lisaks rajati mänguväljaku juurde istutusalad hekitaimede ja põõsasgruppidega, paigaldati pargiinventar ja jäätmekonteinerid.

Järveotsa tee 23 mänguväljakule rajati uus liiva-turvaala ja lisati uued mänguelemendid: vedrukiiged, liumägi-linnak, karusell ja tasakaalupostid. Vanadest elementidest säilitati liivakast ja rippkiik, mis tõsteti ümber uude asukohta. Rajati betoonkivikattega teed, paigaldati kaks pinki, prügikastid ja jalgrattahoidja. Rekonstrueeritud mänguväljakutele on tagatud juurdepääs nii ratastoolis, jalgrattaga kui ka lapsevankriga liikujatele.

Juuni lõpus valmis uus mänguväljak aadressil Õismäe tee 118a. Uue ilme saab sel aastal linnaosas veel mitu mänguväljakut.

Head Uudised GoodNews