1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Haridus- ja teadusminister tunnustas maailma kutsemeistrivõistlusel World Skills osalejaid
Haridus- ja teadusminister tunnustas maailma kutsemeistrivõistlusel World Skills osalejaid

Haridus- ja teadusminister tunnustas maailma kutsemeistrivõistlusel World Skills osalejaid

Mailis Reps võõrustas 25. septembril ministeeriumi Tallinna esinduses rahvusvaheliste kutsemeistrivõistluste WorldSkills 2019 Eesti võistkonna liikmeid. Tänuüritusel tunnustati võistlejaid ja nende juhendajaid tubli osavõtu eest. Samuti tänas minister toetajaid ja koostööpartnereid, kes on panustanud võistluste ettevalmistusse.

Minister Mailis Repsi sõnul on maailmameistrivõistlustel osalemine tähtis proovikivi nii noortele, kelle jaoks see on võimalus maailmatasemel oma osavust näidata, kui ka pingutus nende selja taga seisvatele koolidele ja toetajatele. „WorldSkills on suurepärane näide sellest, kuidas erinevate osaliste – õpilaste, koolide ja ettevõtete koostöös sünnivad suurepärased tulemused. See tõestab veelkord, et kutsehariduses oleme võtnud õige suuna: ettevõtjate ja koolide koostöö peab muutuma eriti innustavaks, inspireerivaks ja ka intensiivseks,“ sõnas minister. „Tänan südamest neid, kes on Eesti kutsehariduse eduloosse rahvusvahelistel võistlustel oma panuse andnud“.

Innove juhatuse esimehe Birgit Lao sõnul oli WorldSkills võistlused Kaasanis Eesti jaoks edukad, kolme meisterlikkuse medali kõrval saavutasime kõikidel võistlusaladel head tulemused. „Meil oli väga kokkuhoidev ja ühtne võistkond. Rõõm on sellest, et on võistlejaid, kes juba on asunud erialasele tööle või omandavad lisateadmisi edasi õppides. Neis noortes on nii palju motivatsiooni ning tahet, et nad kõik jäävad uutele kutseõppuritele eeskujuks aastateks.“

„Suurepäraseid võistlejaid toetavad pühendunud eksperdid ja õnneks on meil parimad. Iga ekspert on panustanud nii võistleja kui võistluse ettevalmistamisse lõputuid tunde. See on eelkõige pühendumus ja kutsumus, mida tehakse kogu hingega. Loodan, et kui iga ekspert suudab võitluste keeristesse kaasa tuua vähemalt ühe uue järeltulija, siis on meie kutsehariduses veel pikalt WorldSkills võistlustules kõrgel kohal. Ükski võistlus, nii siseriiklik kui välisvõitlus, ei saa teoks ilma toetajata – meie sponsorid ja koostööpartnerid. Uute erialade võistlusgraafikusse lisandumine saab teoks vaid valdkonna tööandjate toel. Loodan, et kolmele uuele võistluserialane, milles Eesti osales, lisandub lähiaastatel veel uusi ja põnevaid,“ lisas Lao.

Augusti lõpus toimunud võistlustel tõid Eesti noored koju kolm kutsemeisterlikkuse medalit, millega tunnustatakse osalejaid, kes on saavutanud üle 700 punkti. Medalid said graafiline disainer Jaagup Susi Tartu kunstikoolist (kes on samuti Eesti esindusvõistkonna parim), kokk Märten Kadu Tallinna Teeninduskoolist ja restoraniteenindaja Karl-Kevin Miinpuu Haapsalu Kutsehariduskeskusest. Kutsemeisterlikkuse medali pälvinud noori tunnustati ministeeriumi poolt 1000-eurose preemiaga.

Võistlused WorldSkills 2019 toimusid 22. –27. august Venemaal, Kaasanis. Võistlusel osales kokku 1354 noort 63 riigist. Innove eestvedamisel esindas Eestit 13 noort 12 võistlusalal:

  • graafiline disainer Jaagup Susi Tartu Kunstikoolist
  • kokk Märten Kadu Tallinna Teeninduskoolist
  • restoraniteenindaja Karl-Kevin Miinpuu Haapsalu Kutsehariduskeskusest
  • ehitusviimistleja Katrin Ansper Tallinna Ehituskoolist
  • florist Maris Paas Räpina Aianduskoolist
  • plaatija Markus Hanson Tallinna Ehituskoolist
  • IT-süsteemide administraator Gen Lee Tartu Kutsehariduskeskusest
  • maastikuehitajad Markus Vainu Räpina Aianduskoolist ja Matthias Veski Räpina Aianduskoolist/TalTechist
  • vastuvõtu administraator Liisa Meidla Tallinna Teeninduskoolist
  • müürsepp Veiko Kook Tartu Kutsehariduskeskusest
  • trükkal Jelizaveta Tšuvpilo Tallinna Polütehnikumist
  • keevitaja Artem Sapelkin Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolist
Head Uudised GoodNews