1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. “Hoovid korda” projektile laekus Pirital rekordarv taotlusi
“Hoovid korda” projektile laekus Pirital rekordarv taotlusi

“Hoovid korda” projektile laekus Pirital rekordarv taotlusi

Tallinna linnalt taotleb õuealade heakorrastamiseks toetust 11 Pirita korteriühistut.

“Kui möödunud aastal esitasid Pirita korteriühistud linna rahastavale projektile “Hoovid korda” neli taotlust ja ülemöödunud aastal vaid ühe taotluse, siis tänavu on piritalased olnud palju aktiivsemad ning tähtajaks laekus 11 taotlust,” rõõmustas linnaosavanem Tõnis Liinat.

Taotlejate soovid on väga erinevad – uuest aiavõrgust ja liivakasti ehitamisest prügimaja rajamiseni. “Mul on hea meel, et taotluste hulgas on ka mitu energiasäästlikku ja rohelist eluviisi toetavat projekti. Näiteks soovib mitu korteriühistut korrastada õueala valgustust ning vahetada olemasolevad valgustid säästlikumate LED-valgustite vastu,” märkis Liinat. Ta lisas, et mitu korteriühistut soovib renoveerida olemasoleva või rajada uue piirdeaia ning mõtlevad seejuures, et kogu Pirita ja Pirita keskkond näeks kaunis välja. “Soovime, et ka meie ridaelamu krunt oleks kooskõlas Pirita linnaosa kauni väljanägemisega ja hooldatud ning annaks oma osa üldisele Pirita-Kose korrashoiule,” kirjutatakse taotluses.

“Hoovid korda” toetuse taotluste esitamise tähtaeg oli 1. märts. Tallinna linnaeelarves on projektile eraldatud 502 500 eurot.

Möödunud aastal said Piritalt esitatud projektid toetust kokku 10 227 eurot. Toetuse abil ehitati prügimaja, korrastati sissepääsuteid ja piirdeaedu ning laiendati parkimisplatsi. Tallinna linn toetab korteriühistute hoovialade korrastamist alates 2005. aastast.

Head Uudised GoodNews