1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. INTERVJUU SOLIDAARSUSKETIST I Urmas Reinsalu: Valgevene rahvas väärib vabadust!
INTERVJUU SOLIDAARSUSKETIST I Urmas Reinsalu: Valgevene rahvas väärib vabadust!

INTERVJUU SOLIDAARSUSKETIST I Urmas Reinsalu: Valgevene rahvas väärib vabadust!

Eile toimunud solidaarsusketis Valgevene toetuseks osales ka Urmas Reinsalu, kes pidas võimsa kõne ning andis heade uudiste portaalile intervjuu.

Reinsalu kommenteeris, et seisis ketis, et avaldada toetust Valgevene rahva vabadusele ja õigusele oma tulevikku määrata. “Ühel vabal rahval lasub vastutus toetada inimeste õigusi ja rahvaste vabadust ning hoida meeles seda, kuidas meie rahvas sai oma vabaduse tagasi,” ütles Reinsalu, et seda enam lasub meil vastutus mitte vaikida kriitilises hetkes Valgevenes. “Toetame seda, et Valgevenes leitakse rahumeelne lahendus ning kokkulepe vabade valimiste korraldamises.”

Reinsalu on veendunud, et nii nagu asjad Valgevenes olid, enam ei jätku. Tema sõnul on Valgevene rahvas seda oma julguse ja vaprusega meelt avaldades selgelt väljendanud. “Loodan, et õnnestub vältida täiendavat vägivalda ja vältida võimalikku Venemaa sõjalist sekkumist.”

Reinsalu ütles, et usub, et kui lääne riigid kaitsevad inimõiguste põhimõtteid ja demokraatia põhimõtteid, survestavad Lukašenka režiimi juhinduma inimõiguste põhimõtetest ja rahumeelse lahenduse leidmisest, siis loodab ta positiivsele lahendusele, ent võimalikud on erinevad stsenaariumid.

Avaldame Urmas Reinsalu kõne solidaarsusketist:

Kallid sõbrad, valgevenelased, eestlased üle maailma!

Rahvas on täna kogunenud solidaarsusmarsiks ning osalevad rahumeelsetes protestides Minskis ja teistes linnades. Meie Eestis teame, et Valgevene rahvas väärib vabadust!

Valgevene vapper rahvas väärib õigust valida vabalt oma saatust. Neil on õigus inimõigusteks. Nii et meie Eestis seisame teie kõrval, me kaitseme demokraatlikkust ja kaitseme Valgevenet. Elagu Valgevene rahva vabadus!

Head Uudised GoodNews