1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Isadepäevakonverentsil räägitakse jagatud vanemlusest
Isadepäevakonverentsil räägitakse jagatud vanemlusest

Isadepäevakonverentsil räägitakse jagatud vanemlusest

Lapsele Vanemad korraldab isadepäeva nädalavahetusel, 8. novembril Tallinnas jagatud vanemluse konverentsi.

Nii vanematele, ametnikele kui ka psühholoogidele mõeldud ürituse eesmärk on tutvustada Eestis jagatud vanemluse peremudelit, kus laps elab vaheldumisi kummagi vanema juures.

„Lahkuminekud toimuvad tihti tüliga, kus suurimaks kannatajaks on laps. Peame oluliseks lähtuda teadusuuringutest ja jagatud vanemluse rakendamise kogemustest teistes riikides, et lahkuminekud oleksid nii lastele kui ka vanematele vähem traumeerivad. Jagatud vanemlus võiks olla sobilik lahendus ka paljudele vanematele Eestis,“ selgitas Lapsele Vanemad juhatuse liige Erkki Laaneoks.

Mõlema vanema võrdsema osalemise olulisusele ja efektiivsemale perelepitusele viitas ka hiljutine riigikohtu otsus, mis jõustas Eestis esmakordselt lapse vahelduva elukorraldusega peremudeli.

Konverentsi peaesineja on lastepsühholoog ja maailma juhtivteadlasi lahutusjärgse laste elukorralduse alal Malin Bergström (Stockholmi Ülikool). Ettekanded peavad ka rahvastikuminister Riina Solman, sotsiaalminister Tanel Kiik, võrdõigusvolinik Liisa Pakosta, ringkonnakohtunik Triin Uusen-Nacke, advokaat Helen Hääl ja pereterapeut Küllike Lillestik.

Paneelarutelus jagavad kogemusi jagatud vanemlust praktiseerivad lapsevanemad. Üritus lõpeb lahkuminekuteemalise nõustamiskohvikuga vanematele.

Head Uudised GoodNews