1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ITK allergoloogia-immunoloogia keskus pälvis rahvusvahelise õpetava keskuse sertifikaadi
ITK allergoloogia-immunoloogia keskus pälvis rahvusvahelise õpetava keskuse sertifikaadi

ITK allergoloogia-immunoloogia keskus pälvis rahvusvahelise õpetava keskuse sertifikaadi

Täna sai Ida-Tallinna Keskhaigla Allergoloogia-immunoloogia keskuse juhataja dr Krista Ress Brüsselis kätte Euroopa Eriarstide Ühenduse sertifikaadi (European Union of Medical Specialists, UEMS), mis annab keskusele rahvusvaheliselt sertifitseeritud õpetava allergoloogia-immunoloogia keskuse staatuse.

Suve algul külastasid ITK allergoloogia-immunoloogia keskust välishindajad Prantsusmaalt, Belgiast ja Saksamaalt ning tutvusid keskuse tööga, residentide õpetamisvõimaluste ja ka õppeprogrammiga. Euroopa eriarstide ühenduse (UEMS) esindajad hindasid keskuses toimuvat UEMS poolt kokkulepitud nõuetele vastavaks.

Esimene allergoloog-immunoloog asus Ida-Tallinna Keskhaiglasse tööle 2010. aastal. Eriala arenes kiiresti edasi ning juba 2017. aasta aprillis loodi eraldiseisev allergoloogia-immunoloogia keskus. „Keskus on põhiline allergoloogia-immunoloogia eriala residentide õppebaas. Meie arstidest kolmel on doktorikraad ja neljas on doktoriõppes,“ ütles dr Ress, kes läbis 2021. aasta lõpus esimese eestlasena Euroopa allergoloogia-immunoloogia eksami.

„Keskuse tööle antud kõrge hinnang tekitab ka patsiendis kindlust, et siit saab kaasaegset ja heal tasemel eriarstiabi,“ ütles dr Ress.

Head Uudised GoodNews