1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Jazzkaare avapäev tõi lavale kodumaised tipud ja maailma helid
Jazzkaare avapäev tõi lavale kodumaised tipud ja maailma helid

Jazzkaare avapäev tõi lavale kodumaised tipud ja maailma helid

23. augustil anti avalöök Baltimaade suurimale rahvusvahelisele džässifestivalile Jazzkaar, mille juhatasid tervitussõnadega sisse kultuuriminister Anneli Ott ja festivali direktor Anne Erm.

Raivo Tafenau esitles oma ansambli ja Tallinna Kammerorkestriga Rasmus Puuri juhatusel albumit “The Same Differences”. 70. juubelit tähistav pianist ja helilooja Tõnu Naissoo tutvustas koosseisuga Electric Group äsja ilmunud albumit “Different Directions”, mille elektrooniline helikeel võlus kõiki saalis viibijaid.

Õhtu jätkus särtsakate muusikaelamustega, kui dünaamilise helikeelega Mingo Rajandi Quintet tekitas värinaid, esitledes uut loomingut ja lugusid albumilt “To Be!”. Avaõhtu sai kauni punkti auhinnatud Prantsuse-Süüria flötisti-vokalisti Naïssam Jalali albumi ”Quest of the Invisible” kavaga.

Eesootaval nädalal saab kuulda maailmaklassi instrumentaliste ja vokaliste ning kodumaiseid tähti. Prantsuse multiinstrumentalisti-vokalisti Mino Cinélu ja legendaarse Norra trompetisti Nils Petter Molværi kontsert on kui kultuuride põimumine. Šveitsi pianist-minimalist Nik Bärtsch esitleb värske sooloalbumi “Entendre” loomingut. Elektrooniliste helide ja visuaalshow‘ga üllatab innovatiivne Hollandi trio Tin Men and the Telephone.

Lisaks kostitatakse tallinlasi 29. augustil tasuta kontsertide päevaga, džässijuttude, plaadituru ja teiste põnevate sündmustega, mis on kõigile osalejatele priid.

32. Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar toimub 23.-29. augustini üle Eesti.

Fotod: Rene Jakobson, Sven Tupits, Teet Raik

Head Uudised GoodNews
tags: