1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Jõgevamaa gümnaasiumi õpilane Kairo Kiitsak: võimalus presidendile foto kinkida põhjustas rõõmušoki
Jõgevamaa gümnaasiumi õpilane Kairo Kiitsak: võimalus presidendile foto kinkida põhjustas rõõmušoki

Jõgevamaa gümnaasiumi õpilane Kairo Kiitsak: võimalus presidendile foto kinkida põhjustas rõõmušoki

Foto: Nele Graverson
Foto: Nele Graverson

Täna Jõgevamaa gümnaasiumi külastanud Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid sai kingituseks ülemaailmsel konkursil parimaks tunnistatud pilvefoto, mille autoriks on sama kooli abiturient Kairo Kiitsak.

Jõgevamaa gümnaasiumi direktor Priit Põdra ütles kohtumist sisse juhatades, et see gümnaasium on esimene, mida president Kersti Kaljulaid külastab. „See hetk meie jaoks on ajalooline,“ märkis ta.

„Mul on hea meel seista teie ees ja rõõmustada teie vahva kooli üle. Rääkige rohkem, kuidas elate, mida teete, mille poolest on teie kool eriline. See on vajalik kas või selleks, et teistes Eesti maakondades gümnaasiumiõpet korraldada,“ ütles pöördumises koolipere poole riigipea Kersti Kaljulaid.

Foto: Nele Graverson
Foto: Nele Graverson

President andis ühiskonnaõpetuse tunni, milles käsitles riigikorralduse toimimist erinevates riikides. Muuhulgas mainis ta, et kultuuri- ja spordielu ning teiste eluvaldkondade korraldamisel hakkab Eestis järjest tugevamat rolli mängima kodanikuühiskond. Õpilased esitasid Kersti Kaljulaiule mitmeid küsimusi. Sooviti teada ka tema arvamust põllumajanduse tuleviku kohta. „On tarvis välja töötada mudel, mis rakendub siis, kui põllumajandust tabab mingi šokk. Põllumajandus pole mitte päris tavaline majandussektor. Ta ei tohi kaduda. Meil peab oma toit olemas olema,“ vastas Kaljulaid.

Foto: Nele Graverson
Foto: Nele Graverson

Kõige emotsionaalsem hetk jõudis kätte siis, kui direktor Priit Põdra palus kooliõpilasel Kairo Kiitsakul kinkida presidendile foto, mis tunnistatud parimaks (kogus sotsiaalmeedias 29 000 meeldimist) Maailma Meteoroloogiaorganisatsiooni WMO korraldatud pilvefotode konkursil. Foto on tehtud noormehe vanavanemate kodus Lääne-Virumaal Simunas 3. oktoobril 2014. aastal.

„Võimalus foto presidendile isiklikult üle anda tuli üllatusena ja põhjustas rõõmušoki,“ ütles Kairo, kelle hobideks ilmavaatlus ja fotograafia.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews